Anlık Bildirim

AMD Ryzen V3000 serisi entegre sistemleri coşturacak

Entegre sistemlere hitap eden AMD Ryzen Embedded V3000 yongası bir devrim yapmak üzere. 6nm süreci ve RDN 2 grafikleri ile performans çıtasını yukarılara çekiyor.

AMD Ryzen V3000 yongası 6nm ile geliyor Tam Boyutta Gör

AMD genelde geliştirdiği yeni mimarileri ilk olarak masa üstü ve sunucu Ryzen işlemcilere verir sonrasında da APU olarak bilinen tümleşik yongalarına getirirdi. Bu kez yenilik hiç beklenmeyen bir yere gitti. 

Ryzen V3000 neler sunacak?

AMD’nin kumar makineleri başta olmak üzere entegre sistemler için tasarladığı Ryzen V serisi yongalar oldukça beğeniliyor. Hatta bazı el ve masa üstü konsol modellerinin de Ryzen V serisi yongalar kullandığını görüyoruz. 

Sızdırılan bilgilere göre Ryzen Embedded V3000 tümleşik yonga serisi 6nm sürecini benimseyen ilk modeller olacak. Normalde Zen 3 mimarisini 7nm sürecinde kullanıldığını görüyorduk.

AMD’nin muhtemelen 7nm sürecini biraz daha optimize ettiği 6nm süreci Zen 3 mimarisinin enerji verimliliğini arttıracak. 8 çekirdek ve 12 izlek birimli olan yongada 12 kümeli bir RDNA 2 grafik birimi yer alacak. 

Çift kanal DDR5 bellek ara yüzü ile beslenen yongada 20 hat PCIe 4.0, PEG için 8’e kadar hat, 2 adet USB 4 ve 2 adet Thunderbolt 4 port desteği yer alıyor. 15W-54W arasında enerji değerleri olan seriden ilk etapta 3 modelin piyasaya çıkması bekleniyor. 

AMD’nin Exynos yonga setine dahil ettiği RDNA 2 mimarisinden sonra zaten V serisine de bir dokunuş bekleniyordu ancak 6nm Zen 3 mimarisi sürpriz oldu. Ryzen V3000 serisi çok daha güçlü konsollara imkân verecek. Bu alanda yeni Nintendo Switch için tasarlanan güçlü Nvidia yongasını rakip aldığını da söyleyebiliriz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim