Anlık Bildirim

AMD Sempron 140; Firmanın tek çekirdekli 45nm işlemcisi satışa sunuluyor

AMD Sempron 140; Firmanın tek çekirdekli 45nm işlemcisi satışa sunuluyor

Deneb kod adını taşıyan dört çekirdekli Phenom II X4 işlemci ailesiyle sene başında 45nm üretim teknolojisine adım atan AMD sonraki süreçte farklı fiyat ve performans segmentleri için yine 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı çift ve üç çekirdekli işlemcilerini pazara sunmuştu. Yeni nesil üretim teknolojisinin getirdiği maliyet avantajıyla tek çekirdekli işlemci planlaması da yapan AMD'nin Sargas kod adını taşıyan ve 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk işlemcisini önümüzdeki aylarda kullanıma sunması bekleniyordu.

Ancak gün ışığına çıkan yeni bilgilere göre AMD'nin 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı tek çekirdekli ilk işlemcisi beklenenden daha önce pazara giriş yapabilir. Firmanın Sempron 140 olarak isimlendirilen yeni modelin 2.7GHz'de çalıştığı ve 45nm Watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olduğu belirtiliyor. Seviye 2 bellek kapasitesi 1MB olarak belirlenen Soket AM3 formundaki işlemci DDR3 bellek desteği ile geliyor ancak geriye doğru uyumluluk desteği ekseninde Soket AM2+ anakartlarda DDR2 belleklerle kullanılabilecek.

Yaklaşık 33 Avro seviyesinden İngiltere'de fiyat listelerine girmeye başlayan Sempron 140'ın birkaç gün içerisinde stoklara gireceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14261 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşlemci, cpu ve
2 etiket daha amd fiyat
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim