Anlık Bildirim

AMD son çeyrekte GPU pazarındaki payını %20’nin üzerinde artırdı

Pazar analistlerinin raporuna göre AMD için son çeyrek GPU pazarında olumlu geçen bir dönem oldu. Rakamlar bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle çok daha farklı olacağa benziyor.

AMD son çeyrekte GPU pazarındaki payını %20’nin üzerinde artırdı Tam Boyutta Gör

Her ne kadar işlemci piyasasında taş üstünde taş bırakmasa da AMD grafik birimi ile istediği yere bir türlü gelemedi. GPU piyasasında uzun yıllardır geride kalan kırmızı ekip son rapora göre toparlanmaya başladı.

AMD payını %22.6 arttırmayı başardı

JPR’ın analizine göre AMD geçtiğimiz yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %22.6’lık artış yakalayabilmiş. Nvidia ise aynı dönemde %1.9’luk düşüş yaşamış. Yeşil ekip bir önceki yıl son çeyrekte toplam GPU pazarında %15'lik paya sahipti. paya sahipti. Tabloya göre RDNA mimarili RX 5700 serisiyle AMD oldukça iyi iş çıkarmış.

AMD son çeyrekte GPU pazarındaki payını %20’nin üzerinde artırdı

Bilgisayarlardaki toplam GPU oranı ise %130’a yükselerek %1.8’lik farkla sonuçlanmış. Harici ekran kartlı PC oranı bir önceki çeyrekten %0.19’luk düşüşle %31.9’a gerilerken PC pazarı yıllık bazda %3.54’lük yükselişe sahne olmuş.

Son olarak tablet bilgisayarların da rakam verilmese de artış yakaladığı gözlemlenmiş. Bu yıl için Covid-19 salgını nedeniyle üretim sıkıntısına bağlı ciddi bir etkilenme beklenirken GPU alanına adım atacak Intel’in başarısı da önemli bir faktör durumunda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim