Anlık Bildirim

AMD sürücüyle RX 6000 serisinin oyun dışı güç tüketimini %72 düşürdü

AMD’nin son yayınladığı WHQL sertifikalı sürücüsü notlarında yer almayan önemli bir iyileştirmeyi de beraberinde getirdi. Yeni kartlar oyun dışında artık daha az güç tüketiyor.

AMD sürücüyle RX 6000 serisinin oyun dışı güç tüketimini %72 düşürdü Tam Boyutta Gör

Nvidia’nın karşısında medya oynatımı, çoklu monitör ve boştaki senaryolarda daha fazla güç tüketen kartlar geliştirmesi nedeniyle eleştirilen AMD görünüşe göre sorunun üzerine eğilmiş.

Renk düzeltmesi

Son yayınlanan Radeon Software Adrenalin 21.4.1 WHQL sürümü çok sayıda yeni özelliği beraberinde getirdi. Renk körlüğü için özelleştirme profilleri sağlayan AMD daha fazla kullanıcının oyunlarda canlı renklerden istifade edebilmesinin önünü açtı.

AMD sürücüyle RX 6000 serisinin oyun dışı güç tüketimini %72 düşürdü Tam Boyutta Gör

AMD Link’i farklı uygulamalar üzerinden yayın yapabilecek şekilde güncelleyen firma yayıncılık başlığında da iyileştirmelere gitti. Ayrıca özellikle altını çizmekte fayda var. AMD kullanıcıların uzun süredir talep ettiği minimal kurulum imkanını sonunda sundu.

AMD sürücüyle RX 6000 serisinin oyun dışı güç tüketimini %72 düşürdü Tam Boyutta Gör

Tüm bunlar yayınlanan görsellerde paylaşılmasına karşın AMD’nin paylaşmadığı önemli bir gelişme daha var. Testlere göre RX 6800 ve yukarısını kullananlar için paylaşılmayan bir iyileştirmeye daha gidilmiş.

Önceki sürümle yapılan kıyaslamalara göre RX 6800, RX 6800 XT ve RX 6900 XT’nin boştaki ve medya oynatımı esnasındaki güç tüketimlerinde önemli bir düşüş yaşanmış.

 

1440p panelle kullanılan kartlarda 25-30 watttan 5-10 watta düşüş gözlemlenmiş ki bu yaklaşık %72’lik bir düzeltmeye tekabül ediyor.

Ayrıca Medya oynatımı esnada da hacimli tasarruf söz konusu. 50 watt’tan 35 watta çekilen tüketim yine de Nvidia’nın güncel kartlarından bir hayli fazla. Örneğin RTX 3070 aynı kullanım senaryosunda 27 watt çekerken RTX 3080’de bu değer 18 watt seviyesinde.

AMD sürücüyle RX 6000 serisinin oyun dışı güç tüketimini %72 düşürdü Tam Boyutta Gör

Yaşanan iyileştirmeler özellikle de multimedya odaklı kurulacak sistemlerde daha düşük ısı üretimi ve dolayısıyla sessiz bir kullanım manasına geliyor.

Diğer taraftan RX 5700 serisinde deyim yerindeyse yaprak kımıldamamış. Sürücüyle getirilen güç tüketimi iyileştirmesi yalnızca güncel kartlarda deneyimlenecek.

RX 6700 XT’nin yeni sürücü öncesinde de üst seviye kartlarda güncelleme sonrası ulaşılan güç tüketimine sahip olması AMD’nin RX 6800 serisini satışa sunduktan sonra Navi 22’de güç tüketimini düşürecek yeni yollar bulmuş olabileceğini düşündürüyor.

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim