Anlık Bildirim

Anket: El Salvadorluların yüzde 70’i Bitcoin yasasına karşı

Bilindiği üzere El Salvador, Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi ilan eden ilk ülke olmuştu. Yapılan yeni bir ankette ise vatandaşların yarsından fazlasının yasaya karşı olduğu ortaya çıktı.

El Salvador Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Ülke, 7 Eylül’de yürürlüğe girecek olan yasa için hazırlıklarını sürdürse de yapılan yeni bir ankette vatandaşların çoğunun bu durumdan pek memnun olmadığı ortaya çıktı.

 Yakın zamanda IudopUCA tarafından yapılan bir ankete göre 10 Salvadorlu vatandaştan 7’si başkan Nayip Bukele’nin Bitcoin (BTC) yasasını yürürlükten kaldırmasını istiyor. Bilindiği üzere de geçtiğimiz az birçok insan yasaya karşı olduklarını belli etmek için sokaklara dökülmüş ve protestolar yapmıştı.

Anket: El Salvadorluların yüzde 70’i Bitcoin yasasına karşı Tam Boyutta Gör

Anket, insanların yüzde 45’inin yoksulluk ve işsizliğin ülkenin en büyük sorunu olduğunu düşündüğünü de ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra, geçen hafta çeşitli sendikalar ve kuruluşlar tarafından yapılan bazı protestolarda da başkan Bukele’nin kripto paralar yerine sağlık ve eğitim gibi sektörlere öncelik vermesi gerektiği vurgulandı.

“Ekonomik zarara yol açacak”

Yargı Çalışanları Sendikası sekreteri Stanley Quinteros da yasanın vatandaşlara yaramayacağını söyledi: “203 milyon dolardan fazla para içeren bu yasanın yürürlüğe girmesini istemiyoruz. Çünkü bu tarz bir paranın sağlık ve eğitim gibi sektörleri güçlendirmede çok daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Bizce bu yasa, El Salvadorlulara ekonomik fayda sağlamak yerine ekonomik zarara yol açacaktır.

Anket: El Salvadorluların yüzde 70’i Bitcoin yasasına karşı Tam Boyutta Gör

Ayrıca, El Salvadorluların yüzde 99’u lider kripto para biriminin kullanımının gönüllü olması gerektiğine inanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim