Anlık Bildirim

Anne sütü, Covid hastası bebekleri tedavi etmede işe yarayabilir

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Anne sütü koronavirüse yakalanan bebekleri tedavi etmek için kullanılabilir. Yetkililer bunun sütten gelen antikorlar sayesinde olabileceğini belirtiyor.

Yapılan yeni bir araştırmada bilim insanları, anne sütünün bebeklerde Covid-19’a karşı antikor ürettiğini ortaya çıkardı. Bunun sonucunda da emzirmenin Covid-19 hastası bebekleri tedavi etmede kullanılabileceği belirtildi.

Bilindiği üzere bebeklerin Covid-19 hastalığını ciddi yaşama riski yetişkinlere oranla çok daha azdır. Buna rağmen 1 yaşın altında olan her on bebekten biri hastalığa yakalanmaları hâlinde hastaneye yatırılma ihtiyacı duyabiliyor.

Anne sütü, Covid hastası bebekleri tedavi etmede kullanılabilir Tam Boyutta Gör

10 aya kadar antikor salgılanıyor

Araştırma sonucunda elde edilen verilerde, aşılı kadınların antikorları yaklaşık olarak 10 aya kadar salgılamaya devam ettiği gözlemlendi.

Küresel Emzirme Sempozyumu’nda araştırma sonuçları dünya ile paylaşıldı. New York’ta bulunan Mount Sinai Üniversitesi’nden Dr. Rebecca Powell da sonuçlarla ilgili, “Emzirmeye devam edilme durumunda sütte bulunan antikorlar bebeklere aktarılabilir. Bu da hastalığı tedavi etmede kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin açıklamalarına göre araştırmada; Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson ve Moderna aşıları ile aşılanmış olan 50 kadının sütünde bulunan antikorlar incelendi ve bu sonuçlara ulaşıldı. Araştırmacılar şimdi de AstraZeneca aşısının anne sütünde ürettiği antikorları araştırdıklarını belirttiler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim