Anlık Bildirim

Antalya’da deniz tabanı maske ve eldivenle doldu

Antalya’da dalış yapan dalgıçlar, Covid-19’un denizlere de nasıl yansıdığını gözler önüne serdi. Yapılan incelemeler sonucunda deniz tabanında birçok maske ve eldivenle karşılaşıldı.

Covid-19 pandemisi yalnızca insanları değil çevreyi de kötü etkiledi. Antalya’daki dalgıçlar su altında yaşanan kirliliğe dikkat çekmek için dalış yaptılar. Dalışları sonucunda da pandemi sebebiyle hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen maskelerin ve eldivenlerin deniz tabanını doldurduklarını gözlemlediler.

Dalgıçlar Tam Boyutta Gör

Antalya’nın ünlü falezlerine dalan dalgıçlar, yaşanan kirliliği kamera ile kaydetti. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi İsa Alemdar tarafından yapılan açıklamalara göre denizin tabanında boya fırçalarına, içecek kutularına, naylon poşetlere, tek kullanımlık maske ve eldivenlere rastlandı.

Alemdar açıklamalarında, oluşan bu kirliliğin deniz içerisindeki doğal yaşamı tehdit ettiğini belirtti. Eldiven ve maskelerin kolayca yok olmadığı, bu yüzden durumun çok daha ciddi sonuçlara yol açabileceği açıklamalar arasında yer aldı.

Denizin altındaki kirlilik Tam Boyutta Gör

“Maskeler çöp kutusuna atılmalı”

İl temsilcisi açıklamalarında, “30 metre derinliğe kadar bin metrekare alanı tarayarak çöp topladık. Covid-19 pandemisi boyunca hayatımıza giren maske ve eldivenler su altını kirletiyor. Biz sık sık temizleme yapmaya çalışsak da bu atıklar deniz tabanına çökerek su altı habitatına zarar veriyor. Bunlar doğada kolayca yok olan ürünler değiller. Bu yüzden vatandaşlar maskeleri ve eldivenleri çöp kutusuna atmalı ve bu duruma çok daha dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

Deniz tabanından toplanan çöpler Tam Boyutta Gör

Görüntüleri kaydeden dalgıçlardan biri olan Erkut Tanyar da karşılaşılan manzaranın korkutucu olduğunu ifade etti. Tanyar, kamerayı nereye çevirse çöp veya maske ile karşılaştığını belirtti ve insanları çok daha dikkatli olmaya çağırdı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7770 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
antalya, su kirliliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim