Anlık Bildirim

Apple Car'ı kim üretecek? Yeni aday Nissan

Nissan, elektrikli otomobil üretimi konusunda Apple ile iş birliği yapmaya hazır olduğunun sinyalini verdi. Japon markanın ABD'deki atıl üretim kapasitesi, Apple Car'ın üretimi için son derece ideal.

Apple Car'ı kim üretecek? Yeni aday Nissan Tam Boyutta Gör

Apple'ın otonom sürüş teknolojisine sahip ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlandığı söyleniyor. Hatta şirketin Güney Koreli otomobil üreticileri Hyundai ve Kia ile elektrikli otomobil üretimi konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirilmişti.

Ancak daha sonra iki büyük üretici arasındaki görüşmeler askıya askıya alındı. Apple Car'ın Japon otomobil markalarından biri tarafından üretilebileceği söyleniyor. Honda ve Mazda konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken Mitsubishi yetkilileri bu yöndeki iddiaları yalanladı.

Apple Car'ı kim üretecek? Yeni aday Nissan Tam Boyutta Gör

Nissan iş birliği arzusunda

Nissan ise Apple ile iş birliği yapmaya hazır bir görüntü çiziyor. Şirket CEO'su Makoto Uchida katıldığı bir konferansta "potansiyel ortaklık" hakkındaki soruya doğrudan cevap vermese de "yeni girişimlerde bulunmamız ve belirli alanlarda daha deneyimli şirketlerle çalışmamız gerekiyor" dedi.

Uzmanlar, Nissan'ı Apple ile ortaklık kurma olasılığı en yüksek Japon markası olarak görüyor. Nissan'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki "atıl" yani mevcut olup da kullanılmayan üretim kapasitesi, Apple Car'ın üretimi için son derece ciddi bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Kaynakça https://appleinsider.com/articles/21/02/09/nissan-signals-interest-in-apple-car-following-hyundai-exit https://www.wsj.com/articles/apple-wont-struggle-to-find-co-driver-on-car-project-11612884513 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10583 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple car, otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim