Anlık Bildirim

Apple VR kaskı yanlışlıkla da olsa doğrulandı

Apple’ın sanal gerçeklik kaskının kullanacağı işletim sistemine ait kod havuzu yanlışlıkla internete sızdırıldı. Bu sayede yanlışlıkla da olsa sanal gerçeklik kaskı doğrulandı.

Apple Glass Tam Boyutta Gör

Apple’ın kapalı kapılar ardında geliştirdiği ve sır gibi sakladığı sanal gerçeklik kaskı artık çuvala sığmıyor. Kaskın etrafında geliştirilen yazılım ekosistemi yanlışlıkla internete sızdırıldı.

Apple VR kaskı neler sunacak?

Apple uzun süredir sanal gerçeklik konusunda yatırımlar yaptığı biliniyor ancak halen kask konusunda bir bilgi elde edilemiyordu. Sadece yakın kaynakların sızdırdığı bilgiler mevcuttu ancak artık somut bilgiler geldi.

GitHub üzerinde özel bir Apple kod havuzu yanlışlıkla herkese açık hale getirildi. Bir iOS geliştiricisi de bu dosyalara en azından yeniden gizli hale getirilene kadar erişme şansı buldu.

Apple’ın yeni kaskı için realityOS adında bir işletim sistemi kullandığı anlaşılıyor. Belirli uygulamalar bu işletim sistemine erişim sağlıyor. Yani iOS ve realityOS arasında etkileşim sağlanabiliyor. realityOS yakın zamanda Apple Xcode simülatör uygulamasında test edilecek.

Apple VR kaskı ile ilgili donanıma ait bir detay bulunamamış. Kırpılmış Apple M1 yongası, özel lensler, buhar temizleme sistemi, bağımsız realityOS işletim sistemi şimdilik bilinenler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim