Anlık Bildirim

Apple, katlanabilir iPhone için kendi kendini onaran ekran patenti aldı

Katlanabilir iPhone, kendi kendini tamir edebilen ekranla gelebilir. Apple'ın almış olduğu son patent, telefon şarj olurken ekranın kendi kendini onarmasını sağlıyor.

 

Apple, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne yaptığı patent başvurusunda kendi kendini onarabilen ekran patenti aldı. Katlanabilir iPhone modeli için alındığı düşünülen patentle birlikte, katlama noktasında oluşan katlama izinin onarılarak görünmemesi sağlanacak. Ayrıca ekranın kendi üzerine katlanmasıyla birlikte arada kalan toz ve diğer partiküllerin neden olabileceği kılcal çiziklerin de kendiliğinden onarılması amaçlanıyor.

Katlanabilir iPhone için kendini onarabilen ekran patenti

Apple, günümüzde katlanabilir ekranlı telefonların en büyük sorunlarından katlama izi problemine, telefon şarj olurken ekranın kendi kendini onarmasını sağlayarak alternatif bir çözüm yolu geliştirmiş durumda.

Apple, katlanabilir iPhone için kendi kendini onaran ekran patenti aldı Tam Boyutta Gör

Bunun için ekranı oluşturan iki sert katman arasına bükülmeyi kolaylaştıran esnek bir tabaka dahil ediliyor. İçerisinde kendi kendini onarabilme özelliğine sahip "elastomer" malzeme içeren bu tabakanın ısı ya da elektrik akımı ile tetiklenmesi sonucunda hasarlı bölgeyi onarması sağlanıyor. Şarj işlemi sırasında da elastomer malzemenin tetiklenmesi için gerekli olan bu koşullar sağlandığı için ekrandaki küçük çaplı hasarlar onarılabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim