Anlık Bildirim

Apple, WWDC 2021 etkinliğinin tarihini duyurdu: Neler bekleniyor?

Apple'ın bu yıl düzenleyeceği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın tarihi belli oldu. Geçen yıl koronavirüs nedeniyle dijital olarak gerçekleştirilen etkinlik bu yıl da internet üzerinden yayınlanacak.

Apple, WWDC 2021 etkinliğinin tarihini duyurdu: Neler bekleniyor? Tam Boyutta Gör

Apple bu yılki Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın tarihini resmen duyurdu. WWDC 2021 etkinliği 7-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Hatırlayacağınız üzere geçen yıl koronavirüs nedeniyle dijital olarak gerçekleştirilmişti. Bu yaz da durum değişmeyecek, konferans internet üzerinden yayınlanacak.

Cupertinolu şirketin WWDC 2021 etkinliği kapsamında daha çok yazılım platformlarına odaklanması bekleniyor. Apple konferansta iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, watchOS 8 ve tvOS 15'e ağırlık verecek. Şirket büyük olasılıkla bu işletim sistemlerinin beta sürümlerini aynı gün geliştiricilere sunacak.

Apple, WWDC 2021 etkinliğinin tarihini duyurdu: Neler bekleniyor? Tam Boyutta Gör

Apple Glass mı geliyor?

Şirket geçiş süreci devam ettiği için Apple Silicon işlemcili yeni bilgisayarlarından da bahsedebilir. Dünya Geliştiriciler Konferansı her ne kadar yazılım odaklı bir etkinlik olsa da Cupertinolu dev bazen donanım konusunda çeşitli sürprizler yapabiliyor. Apple, 2017'deki geliştirici konferansında yeni iMac,10.5 inç iPad Pro ve HomePod akıllı hoparlörünü duyurmuş, 2019'da ise yeni nesil Mac Pro'yu tanıtmıştı.

WWDC 2021 için yayınlanan görselde gözlük takan bir emoji karakterine yer verildiğini görüyoruz. Bazı kullanıcılar bunu Apple'ın akıllı gözlük duyuracağına dair bir ipucu olarak değerlendiriyor. Sonuçta, geliştiricilerin artırılmış gerçeklik (AR) tabanlı gözlük için uygulama ve oyun hazırlaması gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim