Anlık Bildirim

Apple, yeni düzenlemenin iPhone saldırılarını artırabileceği yönünde endişeli

Apple, Dijital Piyasalar Yasası ile App Store olmadan uygulama satın alınmasına ve yüklenmesine izin vermeye başladı. Ancak Apple, bu düzenlemenin saldırıları artırabileceğinden dolayı endişeli.
Apple, yeni düzenlemenin saldırıları artırabileceğinden endişeli Tam Boyutta Gör
Teknoloji devlerinden Apple, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında App Store dışından uygulama yüklemeye izin vermeye başladı. Bu değişiklik, iPhone kullanıcılarına daha fazla seçenek sunsa da, güvenlik risklerini de beraberinde getirebilir. Zira Apple, tüm bu değişiklikleri zorunlu kılan Dijital Piyasalar Yasası'nın bir bedeli olabileceği yönündeki endişelerini dile getirmeye devam ediyor.

Apple'a göre AB'nin zorunlu kıldığı Dijital Piyasalar Yasası, güvenlik riski yaratabilir

Apple'ın Veri Koruma Sorumlusu Gary Davis, alternatif uygulama kaynaklarının kullanıcıları siber saldırılara karşı daha savunmasız hâle getirebileceğini öne sürüyor. Davis, iCulture ile yaptığı bir röportajda, iOS'a yönelik saldırıların maliyetlerinin düşebileceği ve daha önce görülmeyen saldırı tiplerine maruz kalınabileceğini söyledi.

Apple, yeni düzenlemenin saldırıları artırabileceğinden endişeli Tam Boyutta Gör
Apple, kullanıcıları bu risklerden korumak için ise özel bir ekran göstermekte. Bu ekranda, alternatif kaynaklardan uygulama indirmenin riskleri ve güvenli uygulama indirme ipuçları yer alıyor. Ancak tercih yine de kullanıcıya ait olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim