LG'nin Almanya'da Arçelik ve iştirakleri Beko ile Grundig'e karşı buzdolaplarındaki kapı içi buz yapma sistemini izinsiz olarak kullandığı gerekçesiyle açtığı patent ihlali davasına cevap geldi.
İlginizi Çekebilir
Cevap gecikmedi
Bu kez Arçelik markası Almanya ve Fransa'da LG Electronics markasına karşı patent ihlali davası açtı. Davada LG 6 Motion çamaşır makinelerinin patenti Arçelik'e ait olan Direct Drive teknolojisini izinsiz kullandığı iddia edildi.
Ayrıca Bkz. "WhatsApp platformu 2 milyar kullanıcıya ulaştı"
Dünya Telif Hakkı Organizasyonu tarafından en çok patente sahip olan 100 firma listesinde de yer alan Arçelik, Direct Drive patentini 1997 yılında aldı. Direct Drive, çamaşırların zarar görmemesi için tamburun bir beşik gibi yarım daire hareket etmesini sağlıyor.
Arçelik izinsiz kullanılan teknoloji için defalarca LG ile görüşmeler yaptığını ancak bir sonuç alamadığını belirtiyor. Son çare olarak konuyu mahkemelere taşıma kararı almış. Bu durumda her iki tarafın da iddia makamında olduğu birer patent davası ortaya çıkmış durumda. Uzun süredir ortak da olan Arçelik ve LG'nin sonraki dönemde nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.
https://finance.yahoo.com/news/ar-elik-files-ip-lawsuit-230000449.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Inverter yani fırçasız motor ise apayrı bir teknoloji. Orada yine kasnak var ama motor kömürsüz olduğundan daha verimli uzun ömürlü ve sessiz oluyor. Firmalar genelde inverter motorlu makinelerine 5-10 yıl motor garantisi verirler bu yüzden.
Arçelik ile LG eskiden çamaşır makinesi tarafında da ortak çalıştılar. Hatta Arçelik'in doğrudan LG üretimi makineyi Arçelik etiketi ile satmışlığı da vardı.
Davalık olmalarına şaşırdım açıkçası.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
19269 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
arçelik, lg ve