Anlık Bildirim

ASELSAN’dan çok çeşitli şekilde iniş kalkış yapabilen İHA patenti

Ülkemizin savunma sanayii alanında önde gelen şirketlerinden olan ASELSAN, çok fonksiyonlu İHA patenti aldı. Hava aracı, farklı yöntemlerde iniş kalkış yapabiliyor.

ASELSAN’dan çok çeşitli şekilde iniş kalkış yapabilen İHA patenti
Ülkemiz savunma sanayii şirketleri arasında yer alan ASELSAN, önümüzdeki dönemde çok ses getirme potansiyeli olan bir insansız hava aracı (İHA) patenti aldı.

İniş kalkış yetenekleri sayesinde çok fonksiyonlu İHA olarak kabul edilen hava aracının patenti 21 Ocak tarihinde alındı. Kanat altına yerleştirilen podlar sayesinde hem dikey iniş kalkış (VTOL) hem de dikine veya kısa pistlerden iniş kalkış (VSTOL) özellikleri kazanan İHA, aynı zamanda konvansiyonel iniş kalkış (CTOL) yöntemini kullanabiliyor.

ASELSAN’dan çok çeşitli şekilde iniş kalkış yapabilen İHA patenti Tam Boyutta Gör

Patenti alınan İHA’ya söz konusu yetenekleri kazandıran özellikler ise hem döner kanatlı hava araçlarındaki gibi rotorlara hem de kıç tarafındaki pervaneye güç veren motordan geliyor. Kanat altına takılı ters dönüşlü özellikli rotorlar İHA’ya dikey iniş ve kalkış özelliği kazandırıyor. Kalkış yapan İHA’nın ihtiyaç duyacağı güç ise arka tarafta yer alan pervaneden sağlanıyor.

Kanat altına takılı podların çıkartılabildiği veya rotorların katlanabildiği İHA’da istenirse içten yanmalı veya elektrik tahrik sistemi kullanmak mümkün. Elektrikli tahrik sisteminin sessizlik gerektiren görevlerde bir avantaj sağlayabileceğini belirtmek lazım.

ASELSAN’dan çok çeşitli şekilde iniş kalkış yapabilen İHA patenti Tam Boyutta Gör

TCG ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi gibi platformlarda etkin bir şekilde kullanılabilecek İHA, umarız en yakın dönemde seri üretim sürecine girer.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14060 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, iha ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim