Anlık Bildirim

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar 'uzay biberi' yedi

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan astronotlar, ‘uzay biberi’ olarak adlandırılan ve uzayda yetiştirilmiş olan ilk biberleri kullanarak Meksika yemeği ‘tako’ yedi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan astronotlar bir ilke imza attı. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre istasyondaki astronotlar uzayda acı biber yetiştirdi ve bu biberlerle yapılan bir yemeği yedi.

Biberler 4 ayda yetiştirildi Tam Boyutta Gör

Uzayda yetiştirilen ilk bibere ‘uzay biberi’ ismi verildi. İstasyondaki astronotlar da bu biberi Meksika geleneksel yemeği olan ‘taco’ isimli yemeğin içine koydu ve yedi. ISS araştırmaları Twitter hesabı bu durumu ‘başarının tadı’ olarak nitelendirirken astronotlardan Megan McArthur yaptığı açıklamalarda, ‘Şimdiye kadarki en iyi uzay tacosu; fajita biftek, domates, enginar ve uzay acı biberi’ ifadelerini kullandı.

ISS astronotu Meghan McArthur Tam Boyutta Gör

Bu biberler, NASA’nın Plant Habitat-04 isimli bir deneyinin parçası olarak yetiştirildi. Uzmanlara göre biberler istasyonda 4 ay boyunca yetiştirildi ve geçtiğimiz hafta hasat edildi. Plant Habitat-04’ün baş araştırmacısı Matt Romeyn de yaptığı açıklamalarda biberin yetiştirilme süreci ile ilgili, ‘İstasyonda bugüne kadar yapılan en karmaşık deneylerden biri’ ifadelerini kullandı.

Yetiştirilen biberlerden biri Tam Boyutta Gör

Crew 3 ekibi de biber yetiştirecek

ISS araştırma ekibi ayrıca, NASA ve SpaceX’in önümüzdeki günlerde istasyona göndermeyi planladığı dört kişilik ‘Crew 3’ ekibinin de biber yetiştirmeye devam edeceğini söyledi.

Bilim insanları şimdi biberlerin mikro yerçekiminden nasıl etkilendiklerini araştıracaklar. Buna ek olarak da uzmanlar, uzayda yetiştirilen ürünlerin gelecek uzay araştırmaları için büyük önem arz ettiğini, uzun mesafeli yolculuklarda kullanılabileceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim