Anlık Bildirim

NASA, Crew 3 görevini ‘sağlık sorunları’ nedeniyle bir kez daha erteledi

NASA’nın ilk başta 31 Ekim’de yapacağı, daha sonra 3 Kasım’a ertelenen Crew 3 görevi bir kez daha ertelendi. Sağlık sorunları nedeniyle ertelenen ISS uçuşu en erken 6 Kasım’da yapılacak.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve SpaceX’in ortak yürüttüğü bir görev olan ve dört astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderecek olan ‘Crew 3’ uçuşu bir kez daha ertelendi.

Crew 3 görevinin mürettebatı Tam Boyutta Gör

NASA geçtiğimiz haftalarda görevin 31 Ekim 2021 Pazar günü tarihinde yapılacağını duyurmuştu. Ancak daha sonra bölge olan Florida Kennedy Uzay İstasyonu çevresinde devam eden şiddetli rüzgâr ve olumsuz hava koşulları sebebiyle 3 Kasım’a ertelenmişti.

COVID-19 ile alakası yok

Yapılan yeni bir açıklamaya göre görev bir kez daha ertelendi. NASA ertelemeye sebep olarak detaylı bir açıklama yapmasa da mürettebattan birinde oluşan ‘küçük’ bir tıbbi sorunun görevin ertelenmesine sebep olduğunu söyledi. Ayrıca yetkililer sorunun çok ciddi olmadığının da altını çizdi: “Karşılaşılan sorun acil ve ciddi bir durum değil. Ayrıca COVID-19 hastalığı ile de bir alakası yok.”

NASA’ya göre mürettebatın sağlık durumu bir süre izlenmeye devam edecek. Yetkililer uçuşun 6 Kasım 2021’den daha erken olamayacağını da açıklamaları arasında belirtti.

Crew 3 görevinde dört kişilik mürettebat 6 aylığına Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek. Astronotların uzay istasyonunda gelecekteki uzay görevlerinde kullanılabilecek bir dizi deneyler yapması ve veriler elde etmesi bekleniyor. Buna ek olarak da ekip, yakın zamanda istasyona yapılacak olan turistik gezilere hazırlık yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim