Anlık Bildirim

Asus, tüm Z690 anakartlara Intel Raptor Lake desteği getirdi

Intel 13. nesil işlemcilerinin önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Asus, tüm Z690 anakart modellerine yeni işlemciler için destek eklendiğini duyurdu.

Asus, tüm Z690 anakartlara Intel Raptor Lake desteği getirdi Tam Boyutta Gör

Intel’in 13.nesil Raptor Lake mimarisi, hem 600 serisi hem de 700 serisi anakartlara destek sunacak. Bilgisayar sektörünün önemli isimlerinden Asus, yeni işlemcilerin çıkışı yaklaşırken tüm Z690 anakart modellerine Raptor Lake desteği eklendiğini duyurdu.

Yakında alt modellere de gelebilir

Yeni nesil işlemciler uyumluluk konusunda yalnızca BIOS yamasına ihtiyaç duyduğundan, Raptor Lake kullanıcılarının gelecek 700 serisi anakartlara yükseltme yapmasını gerektirmeyecek. Bununla birlikte paylaşılan yeni güncelleme Prime Z690-A hariç tüm Prime kartları için BIOS sürüm 1603, Z690 ROG, ROG Strix, ProArt ve TUF Gaming serileri için de BIOS sürüm 1601 kod adıyla kullanıcılara sunuldu.

Z690 anakartların yanı sıra yeni BIOS sürümünün Asus’un diğer 600 serisi anakartlarına ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak Raptor Lake’in 2022’nin üçüncü ve dördüncü çeyreğinde piyasaya sürüleceği düşünüldüğünde, şirketin uzun bir zamanı olduğunu söyleyebiliriz. Yeni BIOS sürümüne ulaşmak isteyen kullanıcılar buradan hızlıca kontrol edebilirler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim