Anlık Bildirim

ASUS, X570 Crosshair VIII Extreme anakartını tanıttı

Anakart piyasasında nihai performansı simgeleyen Crosshair serisinin X570 platformundaki ASUS Crosshair VIII, günümüzün en iyi anakartlarıyla rekabet etmek için geliyor.

ASUS, üst düzey bir anakartın sunabileceği tüm özellikleri içeren ROG Crosshair Extreme'in tanıtımı yaptı. Extreme serisi, Hero ve Formula serilerinin de teknik özelliklerini aşan, en güçlü anakart ünvanına sahip olmayı başardı. Bu haber ile birlikte Asus'un X570 platformuna ait tüm çalışmaları bitirdiği söylenebilir.

ASUS, X570 Crosshair VIII Extreme anakartı görüntülendi Tam Boyutta Gör

Adının hakkını veren ROG Crosshair VIII Extreme, 18+2 VRM mosfet tasarımına uygun güç dağılım sistemine sahip bir E-ATX anakart olarak karşımıza çıkıyor. Asus, hız aşırtmacılara sabit güç dağıtımı sağlamak için ROG Crosshair VII Extreme'i , mikro alaşımlı bobinler ve Japonya meşeili siyah kapasitörler ile donatmış. İki adet 8 pin güç konektörü, işlemcinin ihtiyaç duyabileceği tüm gerilimi karşılamak için fazlasıyla yeterli. ROG Crosshair VIII Extreme, X570S adını taşımasa da, ROG Crosshair VIII Dark Hero'ya benzer şekilde pasif çipset soğutucuyla geliyor.

 

Anakart, maksimum 128 GB'e kadar yükseltebileceğimiz 4 adet DDR4 ram yuvası ile geliyor. Asus, desteklenen maksimum bellek hızını listelemedi ancak, ROG Crosshair VIII Extreme'in Ryzen 5000 serisine ait bit işlemci ile birleştirildiğinde DDR4-5100 Mhz'e kadar desteklemesini bekleyebiliriz.

ASUS, X570 Crosshair VIII Extreme anakartı görüntülendi Tam Boyutta Gör

ROG Crosshair VIII Extreme, 6 adet standar SATA III bağlantı noktası ve 5 adede kadar M.2 PCIe 4.0 x4 yuvası sağlıyor. Elbette standarttan yararlanmak için Ryzen 5000 veya Ryzen 3000 serisi işlemcilere ihtiyacınız olacak; aksi takdirde M.2 yuvaları varsayılan olarak PCIe 3.0 x4 olarak çalışacaktır.

Haberi yaptığımız tarih itibariyle herhangi bi çıkış tarihi ve fiyat bilgisi henüz mevcut değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim