Anlık Bildirim

Audi R8'in halefi tamamen elektrikli olacak

Audi Sport'un ürün pazarlamadan sorumlu ismi Linda Kurz, R8'in halefinin içten yanmalı motor kullanmayacağını belirtti. Güncel R8 620 beygirlik V10 Performance versiyonuyla tercih edilebiliyor.

Audi R8'in halefi tamamen elektrikli olacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında elektrik dönüşümü aldı başını gidiyor. Elbette ikonik modeller de bu dönüşümden nasibini alıyor. Son olarak Audi R8'in halefinin de tamamen elektrikli olacağı duyuruldu.

Roadshow'a konuşan Audi Sport Ürün Pazarlama Müdürü Linda Kurz, bir sonraki R modelinin içten yanmalı motor kullanmayacağını belirtti. Kurz, "Sıradaki hedefimiz R segmentini dönüştürmek. Bu kapsamda R segmenti tamamen elektrikli olacak. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte görevimiz bu." açıklamasında bulundu.

Gelecek modelin yeni nesil R8 olup olmayacağını bilmiyoruz. Zira Alman marka, R8'in yerini alacak bir başka model de karşımıza çıkarabilir. Ancak bu açıklama sonrasında ne olursa olsun sıradaki otomobilin içten yanmalı motor kullanmayacağı kesinleşmiş oldu. R8 şu anda 620 beygir güç üreten V10 Performance versiyonuyla, arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş konfigürasyonlarıyla tercih edilebiliyor.

Hatırlanacak olursa Audi, 2015 yılında tamamen elektrikli Audi R8 e-tron'u piyasaya sürmüştü. Sadece Avrupa'da satışa sunulan modelin fiyatı 1 milyon euro'dan başlıyordu. Ancak 100 adedin altında satış rakamıyla 1 yıl sonra piyasadan kaldırıldı. Audi Sport'un şu an tek elektrikli spor aracı RS e-tron GT quattro. Söz konusu model Taycan Turbo'nun ikizi.

Öte yandan Kurz, yüksek performanslı otomobillerdeki elektrik dönüşümünün oldukça hızlı bir süreç olacağının altını çizdi. 2026 itibariyle Audi'nin RS ürün gamındaki modellerin yüzde 80'i elektriklenecek. Buna tamamen elektrikli modeller de dahil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim