Anlık Bildirim

Avrupa'da ilginç liderlik savaşı: Dacia Sandero vs Tesla Model Y

Avrupa'da yılı lider kapatmak için kıyasıya rekabet eden iki model var: Sandero ve Model Y. Peki şu anda bu iki modelin satışları ne durumda? Hangisi lider? İşte sonuçlar:
Avrupa'da ilginç liderlik savaşı: Dacia Sandero vs Tesla Model Y Tam Boyutta Gör
Dacia Sandero ve Tesla Model Y aslına bakılırsa birbiriyle alakası olmayan iki otomobil ancak Avrupa'daki satışlarda kıyasıya bir rekaber içerisindeler. İlki sürüş asistanlarından mümkün olduğunda arındırılarak ucuz tutulmaya çalışılan bir model. İkincisi ise elektrikli otomobil denince ilk akla gelen modellerden bir tanesi. Ortak paydaları ile Avrupa'da büyük ilgi görüyor olmaları.

Dataforce'un AB, EFTA ülkeleri ve Birleşik Krallık'taki satışları dahil ettiği verilere göre 2023'ün ilk 10 aylık döneminde 184.088 adet Dacia Sandero satıldı. Son dönemde satış başarısıyla dikkat çeken Tesla Model Y ise 183.799 adetle ikinci sırada yer alıyor. Ekim ayında ise 21.139 adet ile yine Sandero'nun liderliği söz konusuyken Model Y'nin 9.660 adetle epey geride kaldığını görmekteyiz.

Bu durum Model Y'ye yönelik ilginin azaldığını akıllara getiriyor olabilir ancak durum pek de öyle değil. Aslında elektrikli crossover'ın satışları oldukça dalgalı. Örneğin; Temmuz ayında 17. sıradayken Ağustos'ta en tepede yer aldığını görebiliyoruz. Bu nedenle, Model Y'nin Kasım ve Aralık aylarında yüksek satış adetlerine ulaşarak Sandero'yu tahtından edebileceği konuşuluyor.

2023'te Avrupa'da en çok satılan 5 otomobil 🚗

Sıra Model Adet
1. Dacia Sandero 184.088
2. Tesla Model Y 183.799
3. Volkswagen T-Roc 164.833
4. Peugeot 208 163.672
5. Renault Clio 154.493

Listeye dönecek olursak, ilk beş sıranın Volkswagen T-Roc, Peugeot 208 ve Renault Clio ile tamamlandığını görmekteyiz. Dolayısıyla söz konusu pazarlardaki tüketicilerin kompakt araçlara ilgi gösterdiği söylenebilir. Bu listede kompakt ve içten yanmalı motora sahip olmayan tek otomobil Model Y.

Bu yıl Avrupa'daki satışları büyük oranda artan Model Y, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 142 büyüme kaydetmiş durumda. Bunun dışında yüzde 100'ün üzerinde büyüme kaydeden tek model MG ZS ancak o da ilk 5'te yer almıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9063 kez okundu.
12 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, model y ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim