Anlık Bildirim

Bayraktar'ın Ukrayna'ya kuracağı İHA fabrikasının görüntüleri yayınlandı

Bayraktar'ın Ukrayna'ya inşa edeceği İHA üretim fabrikasının konsept görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde ayrıca yeni bir SİHA modelinin görseli yer alıyor.         

Bayraktar'ın Ukrayna fabrikasının konsept görüntüleri yayınlandı Tam Boyutta Gör

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Baykar Teknoloji CEO’su Haluk Bayraktar, Kiev’de görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Baykar’ın Ukrayna’ya kuracağı İHA fabrikası hakkında detaylar konuşuldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelekskiy, Ukrayna’nın savunmasına katkılarından dolayı Haluk Bayraktar’a 1’inci Derece Devlet Liyakat Nişanı’nı verdi.

Bayraktar'ın Ukrayna fabrikasının konsept görüntüleri yayınlandı Tam Boyutta Gör

Ukraynalı savunma sanayi dergisi Defence Express, Ukrayna’ya kurulacak Bayraktar İHA üretim fabrikasının konsept görsellerini yayınladı. Tesisin 30 bin metrekare alan üzerine inşa edileceği ve 300’ün üzerinde Ukraynalı mühendisin çalışacağı ifade edildi.

Bayraktar'ın Ukrayna fabrikasının konsept görüntüleri yayınlandı Tam Boyutta Gör

Tesiste Bayraktar TB2, Akıncı, Kızılelma ve yeni Bayraktar İHA modellerinin üretilmesi planlanıyor. Burada üretilecek insansız hava araçlarında Türk yapımı parçaların yanı sıra Ukrayna’da üretilen parçalar da kullanılacak.

Yeni SİHA modeli görüntülendi

Bayraktar'ın Ukrayna fabrikasının konsept görüntüleri yayınlandı Tam Boyutta Gör

Bayraktar üretim tesisi için paylaşılan görsellerde, daha önce görmediğimiz bir silahlı insansız hava aracı görseli yer alıyor. Bu SİHA’nın ismi ve özellikleri hakkında henüz bir bilgi yok ancak Bayraktar TB4 olarak adlandırılması mümkün. Görseldeki SİHA’nın daha geniş, daha basık ve daha minimal fiziksel yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Radar kesit alanı azaltılarak radardaki görünürlüğünün azaltılması hedeflenmiş. Böylece hava savunma sistemlerinin bu SİHA’yı tespit etmesi daha zor olacak. Ayrıca dört adet mühimmat istasyonuna sahip olduğunu görmekteyiz. Bayraktar, görseldeki modelle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10701 kez okundu.
17 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ukrayna, bayraktar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim