Anlık Bildirim

Ekran kartı ve işlemci fiyatlarına zam yolda

Yonga sektörünün en büyük dökümcüsü konumundaki Tayvanlı TSMC beklenen zam oranlarını açıkladı. Ekran kartı ve işlemci üretimi fiyatlarında bir miktar artış olacak. 

TSMC Tam Boyutta Gör

Bir süredir global enflasyon ve aşırı kaynak tüketimi nedeniyle zorlanan yonga üreticileri maliyetleri karşılayabilmek adına fiyat yükseltmeye başladı. TSMC merakla beklenen zamları açıkladı.

TSMC zam yapıyor

Global enflasyon nedeniyle bileşen fiyatlarının artması, rekabete karşı yatırımların artması ve enerji fiyatlarında artış TSMC’yi fiyatları arttırmaya zorluyor. Bir süredir beklenen zam oranları belli oldu.

TSMC yaptığı açıklamada 2023 yılından itibaren ekran kartı ve işlemci üretiminde yüzde 6-9 arasında zam uygulanacağını duyurdu. Zaten global ekonomi nedeniyle pek çok kaleme zam gelmişken üretim tarafının da artması haliyle tüketiciye yansıyacak.

Şimdilik bu zamların tasarımcılar tarafında nasıl karşılanacağı bilinmiyor. Olduğu gibi yansıtıldığı takdirde diğer bileşenleri de hesaba katarak yüzde 3-5 civarında bir artış beklemek yanlış olmaz. Yani 2023 yılı hiç de iyi başlamayacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6835 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim