Anlık Bildirim

Bilgisayar korsanları sipariş yazıcılarını hackledi, grev çağrıları yazdırdı

Bilgisayar korsanları sipariş bilgilerini yazdırmak için kullanılan termal yazıcıları hackleyerek, çalışanları düşük maaş ve daha fazla hak talep etme konusunda patronlarına baskı yapmaya çağırdı.

Bilgisayar korsanları yazıcılara çalışma karşıtı mesaj gönderiyor Tam Boyutta Gör

Bilgisayar korsanları dünyanın dört bir yanındaki çalışanları, düşük maaş ve daha fazla hak talep etme konusunda patronlarına baskı yapmaya çağırdı. Saldırganlar "emek yanlısı" mesajlarını sipariş bilgilerini yazdırmak için kullanılan termal yazıcıları hackleyerek iletiyor.

Reddit’teki çalışma karşıtı r/Antiwork alt grubunda çok sayıda benzer gönderi ortaya çıktı. Yazıcılara gönderilen mesajlar, okuyucuları işçi haklarının tartışıldığı ve iş yerlerindeki adaletsizliklerle mücadele etmek için kurulan r/Antiwork alt grubuna katılmaya davet ediyor.

Bilgisayar korsanları yazıcılara çalışma karşıtı mesaj gönderiyor Tam Boyutta Gör

Bazı Reddit kullanıcıları, gönderilerin sahte olduğunu ve termal yazıcıya erişimi olan sıradan insanlar tarafından basıldığını ya da r/Antiwork alt grubunun itibarını zedelemek için düzenlenen bir komplonun parçası olduğunu öne sürüyor.

TCP 9100 portundan yararlanılıyor

Siber güvenlik firması GreyNoise'un kurucusu Andrew Morris, bilgisayar korsanlarının TCP 9100 bağlantı noktasından faydalandığını söyledi. Yani bu portu açık olan tüm cihazlara TCP/IP yazdırma isteği gönderiliyor. Shodan aramalarına göre webde binlerce savunmasız yazıcı var.

Morris, "Bunun arkasındaki kişi veya kişiler 25 ayrı sunucudan toplu yazdırma yapıyor, bu nedenle bir IP adresini engellemek yeterli değil" dedi. Ayrıca bilgisayar korsanlarının kimliğinin ve amaçlarının henüz bilinmediğini, ancak her şeyin kasıtlı hareket ettiklerini gösterdiğini belirtti.

Kaynakça https://www.reddit.com/r/antiwork/comments/r5q2k5/love_rantiwork_but_please_stop_spamming_my/ https://www.engadget.com/someone-is-hacking-receipt-printers-with-pro-worker-messages-115040881.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7252 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hacker, Güvenlik ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim