Anlık Bildirim

Bilim insanları “ejderha” benzeri bir dinozor fosili keşfetti

Bilim insanları Avustralya’da yaptıkları bir araştırma sonucunda keşfedilen bir dinozor fosilinin şaşırtıcı derecede ejderhalara benzediğini keşfettiklerini açıkladılar.

Pazartesi günü Journal of Vertebrate Paleontology dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, bilim insanları Avusturalya’da yeni bir Teruzor (ptresaur) türü keşfettiler. Araştırmacılar, bu fosilin devasa çenesine baktıklarında ejderhalar olarak bilinen mitolojik yaratıklara şaşırtıcı bir şekilde benzerlik gösterdiğini fark ettiler.

Bilim insanları “ejderha” benzeri bir dinozor fosili keşfetti

Araştırmacılardan Len Shaw, Thapunngaka shawi isimli yeni türün oldukça “nadir” görülen bir bulgu olduğunu ifade etti. Araştırmada, Teruzor türlerinin kemiklerinin diğer antik sürüngenlerden çok daha kırılgan olduğu belirtildi. Ayrıca bu keşfin, Avusturalya’nın dinozor zamanlarındaki fantastik çeşitliliğinin de oldukça fazla olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Tür hakkında yeni bilgiler sağlayabilir

Uzmanlara göre, çok az fosil bulunmasından dolayı bilim insanlarının Teruzorlar hakkında hala bilmediği oldukça fazla şey var. Bu yeni keşif ise bu türün nasıl yaşadığı, avlandığı ve geliştiği hakkında bilim dünyasına önemli katkılar sağlayabilir.

Bilim insanları “ejderha” benzeri bir dinozor fosili keşfetti Tam Boyutta Gör

Devasa bir çene kemiğine sahip olan fosil, Thapunngaka shawi’nin vahşi bir avcı olduğunu gösteriyor. Araştırmaya göre, yaratığın çenesinin boyu 3.2 fit (yaklaşık bir metre) uzunluğunda ve ağzında 40 kadar keskin diş bulunuyor.

Çalışmanın yazarlarından Tim Richards araştırma ile ilgili şunları söyedi: “Bu yaratık oldukça vahşi. Muhtemelen, avladığı küçük dinozorların üstünde koca bir gölge oluşturur ve onu ruhu duymadan avlardı.”

Bilim insanları “ejderha” benzeri bir dinozor fosili keşfetti Tam Boyutta Gör

Ejderhalarla karşılaştırılmasına gelecek olursak uzmanlar, ejderha mitlerinin insanlar tarafından eski dinozor kemiklerine rastlandığında ortaya çıkmış olabileceğini öne sürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim