Anlık Bildirim

Bill Gates ve Jeff Bezos da beyin çipi işine girdi: Elon Musk'a rakip oluyorlar

Jeff Bezos ve Bill Gates, beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren Synchron'a yatırım yaptı. Şu anda iki hastaya çip yerleştiren Synchron, Elon Musk'ın Neuralink şirketinden daha önde görülüyor.
Bill Gates ve Jeff Bezos da beyin çipi işine girdi Tam Boyutta Gör
Amerikalı milyarderler Jeff Bezos ve Bill Gates, Elon Musk'ın Neuralink şirketine rakip olan Synchron'a yatırım yaptı. Avustralyalı Dr. Tom Oxley tarafından kurulan Synchron, beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) geliştirme üzerine çalışmalar yürütüyor.

Brooklyn merkezli şirket 75 milyon dolarlık bir finansman turunu tamamladığını duyurdu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Bezos Expeditions şirketi üzerinden, Bill Gates ise Gates Frontier aracılığıyla yatırım yaptı. Böylelikle 2012'den bu yana şirkete yapılan toplam yatırım 145 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Bill Gates ve Jeff Bezos da beyin çipi işine girdi Tam Boyutta Gör

Synchron felçli hastalar için tasarlanmış ve açık beyin ameliyatına ihtiyaç duymadan beyin yüzeyine yerleştirilebilen Switch isimli bir cihaz geliştiriyor. Söz konusu beyin çipi, amiyotrofik lateral skleroz (ALS) gibi nörolojik rahatsızlıklar yaşayan kişilerin bilgisayar imlecini zihinleriyle kontrol etmelerine olanak sağlayacak.

Bill Gates ve Jeff Bezos da beyin çipi işine girdi Tam Boyutta Gör
Giriş kısmında da belirttiğimiz üzere Synchron, Elon Musk'ın Neuralink girişimine doğrudan rakip. Hatta bazı uzmanlar şirketin beyin çipi geliştirme konusunda Neuralink'ten daha önde olduğunu söylüyor. Synchron hali hazırda iki gönüllüye çip yerleştirmiş durumda ve bir yıl boyunca doktorların gözetiminde testler yapılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim