Anlık Bildirim

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den açıklama : 6 ay boyunca muhafaza edilebilen aşı geliştiriliyor

BioNTech’in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin Financial Times’ın online konferans panelinde açıklamalarda bulundu. Uğur Şahin 6 ay boyunca saklanabilen aşıların onay almasını beklediklerini açıkladı.

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den açıklama : 6 ay boyunca muhafaza edilebilen aşı geliştiriliyor Tam Boyutta Gör

Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin, Financial Times’ın online konferans panelinde açıklamalarda bulundu.

Pfizer ile geliştirilen aşının aşırı soğukta saklanması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Sadece 2 ile 8 santigrat derecede buzdolabında 6 ay boyunca saklanabilecek koronavirüs aşısı geliştirmeye devam ediyor. Yakında bunun kullanım onayını almayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

6 ay muhafaza

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den açıklama : 6 ay boyunca muhafaza edilebilen aşı geliştiriliyor Tam Boyutta Gör

Şahin, “Bizim ilk formülasyonumuzda bu aşıların -80 santigrat derecede saklanması ve taşınması gerekiyordu. Fakat şu an formülü değiştirdik ve bu henüz onaylanmadı ama eğer onaylanırsa aşılarımızı 2 ile 8 derecede tam 6 ay boyunca saklayabileceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Uğur Şahin, 6 ay boyunca bu sıcaklık değerinde aşının etkisini yitirmeden saklanabileceğini öne sürdü.

Öte yandan aynı etkinlikte açıklamalarda bulunan Uğur Şahin, “Bizim ekiplerimiz aşının üretimini artırarak harika bir iş yaptı ve şu an 3 milyar doza doğru ulaşıyoruz. Çok fazla teknik sorun yaşamadığımız ve teslimat takviminde bir sıkıntı olmadığı için çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Firmanın 2021 yılı için hedefi 2.5 milyar doz olarak belirlenmişti.

Kaynakça https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ugur-sahin-mujdeyi-verdi-daha-uzun-sure-dayanan-corona-asisi-geliyor-6413004/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber https://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-haberi-ugur-sahinden-mujdeli-haber-daha-uzun-sure-dayanan-kovid-19-asisi-yolda-41803654 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim