Anlık Bildirim

Yaygın kullanılan astım ilacı ağız kuruluğu tedavisinde kullanılabilir

Bilim insanları akciğerdeki inflamasyonlar üzerinde çalışırken fosfodiesteraz 4 enzim aktivitesini inhibe eden roflumilast adlı ilacın ağız kuruluğu tedavisinde de kullanılabileceğini keşfetti.

Yaygın kullanılan astım ilacı ağız kuruluğu tedavisinde kullanılabilir

Günlük yaşantımızda dehidrate ( susuz ) kaldığımızda veya çeşitli durumlarda ağız kuruluğu yaşanabiliyor. Bu durum her ne kadar fizyolojik olsa da bazı kişiler kronik ve patolojik olarak ağız kuruluğu yaşayabiliyor. Şimdi ise bilim insanları bu durumu iyileştirebilecek tedaviler üzerine yoğunlaştı.

Ağız kuruluğu çeşitli ilaçlardan, diyetlerden ve yaşlanmadan kaynaklanabiliyor ve bu durum diş ve ağız problemlerine yol açabiliyor. Ağız kuruluğu genelde tükürük bezlerinin inflamasyonunundan kaynaklanıyor.

İnflamasyon

Yaygın kullanılan astım ilacı ağız kuruluğu tedavisinde kullanılabilir

University of South Alabama kurumu araştırmacıları akciğerdeki inflamasyonlar üzerinde çalışırken fosfodiesteraz 4 ( PDE 4 ) enzim aktivitesini inhibe eden ( baskılayan ) roflumilast adlı ilacın ağız kuruluğu tedavisinde de kullanılabileceğini keşfetti.

Fareler üzerinde deneylerini sürdüren ekip söz edilen ilacın salivasyonu yani tükrük salgılarını artırdığını ve tükrük bezlerindeki PDE4 inhibisyonunuyla otonomik sinir sisteminin bu olaya sebep olduğunu tespit etti.

Yapılan laboratuvar testlerinde kistik fibrozisli fareler üzerinde çalışıldı ve yapılan çalışmalar olumlu sonuç gösterdi. Bilim insanları insan deneylerine başlamayı hedefliyor.

Yeni araştırma Experimental Therapeutics adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://experimentalbiology.org/ https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-04/eb-rup041621.php https://newatlas.com/medical/pde4-inhibition-mouth-dryness/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim