Anlık Bildirim

Aşı geliştiricisi şirketlerin değeri ne kadar arttı? İşte BioNTech ve Moderna'nın güncel serveti

2020 Mart ayından bu yana dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, aşı geliştiren şirketlerin de değerinin milyarlarca dolar artmasına sebep oldu. İşte BioNTech ve Moderna şirketlerinin değeri...

Biontech şirketi Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere SARS-CoV-2 virüsü neredeyse 1,5 yıldır dünyayı etkisi altına aldı. Bununla beraber bazı ilaç şirketleri çok kısa bir süre içerisinde aşılarını piyasaya sürdü. Özellikle mRNA teknolojisiyle geliştirilen BioNTech-Pfizer ve Moderna aşıları ilk geliştirilen aşılardan oldular. Bu şirketler pandeminin etkisiyle beraber kısa süre içinde servetlerine servet kattılar.

Moderna şirketi Tam Boyutta Gör

Our World in Data verilerine göre, koronavirüse karşı dünyadaki 72 ülkede Moderna, 125 ülkede ise BioNTech-Pfizer aşısı kullanıyor. Companies Market Cap verilerine göre de virüsün tanımlanmasından bu yana bu şirketlerin değerleri 242 milyar dolar civarında artış gösterdi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, onur nişanı alıyor

Alman şirketi ve Pfizer ortağı olan BioNTech'in değeri bu süreçte 8,42 milyar dolardan 86,15 milyar dolara yükselerek dünyanın en değerli 184. şirketi haline geldi. Hatta BioNTech CEO'su ve aşının geliştiricilerinden olan Prof. Dr. Uğur Şahin, bu süreçte Almanya'nın en zengin 10 insanından birisi oldu. ABD'li Moderna şirketinin değeri ise bu süreçte 11,08 milyar dolardan 175,37 milyar dolara yükseldi. Bununla beraber şirket, dünyanın en değerli 74. şirketi oldu. 

BioNTech 1,5 yıl içerisinde değerini %920 arttırırken, Moderna ise değerini neredeyse %1500 arttırdı. Dahası bunlar yalnızca 1,5 yıl içerisinde gerçekleşmiş rakamlar. Covid-19 salgını hala devam ediyor.

Kaynakça https://www.nasdaq.com/articles/modernas-rd-day-indicates-covid-19-will-remain-the-biggest-driver-of-the-stock-2021-09-15 https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi/covid-19-asisi-etkisi-moderna-16-biontech10-kat-degerlendi,igZ1lut3CECuujOsLJrl8w/T0Z3LI2fCU2pCbrAaAQ7Mg Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7656 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Pfizer/BioNTech, moderna ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim