Anlık Bildirim

Çin, çizgi filmlere de yasak getirdi

Çin tarafından yapılan açıklamalara göre ülkede şiddet içeren çizgi filmler yasaklandı. Yetkililer, TV kanallarının “sağlıklı içeriğe” sahip programlar yayınlamasını istediklerini belirtti.

CNN’in haberine göre Çin aldığı yeni kararlarla; şiddet ve uygunsuz içeren her türlü çizgi filmi ve TV şovunu yasakladı. Uzmanlara göre bu, ülkede eğlence sektörünün hızlı çöküşünün bir parçası.

Şiddet içeren bir çizgi film Tam Boyutta Gör

Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi tarafından geçtiğimiz cuma günü geç saatlerde yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: “TV kanalları kötü içeriklere sahip olan programlara direnmeli ve yayınlarını sadece sağlıklı içeriğe sahip mükemmel çizgi filmlerle sınırlandırmalıdır.

Haberlere göre bu uygulama, açıklamadan daha önce yürürlüğe girmiş. Ülkedeki televizyonlarda yayınlanan “Ultraman Tiga” isimli bir Japon dizisi geçtiğimiz haftalarda yayından kaldırılmış. Devlet tarafından işletilen Global Times gazetesi de bu programın kaldırılma sebebi olarak “şiddet içeren suç unsurları”nı göstermiş.  

CNN’e göre ülkede birçok insan bu karara tepki gösterdi ve sosyal medyada 84 milyon insanın paylaştığı bir hashtag oluşturdu.

Daha önce de “Peppa Pig” ve “My Little Pony”nin de dahil olduğu 21 çizgi film yayından kaldırılmıştı. Bunun sebebi olarak da ebeveynlerin “uygunsuz içerik” şikayetleri gösterilmişti.

Çinli çocuklar

Ülkede eğlence sektörüne yönelik kısıtlamalar devam ediyor

Bu yasak ülkenin büyük kültürel baskısının bir parçası. Çinli düzenleyiciler bu ay başında TV şovlarında “sağlıksız içerik” olarak adlandırılan programlara getirilen sınırlamaları artırmıştı. Buna ek olarak da ülkede çocukların video oyunları oynamasını kısıtlanmış ve yeni yasaklar getirilmişti.

Uzmanlar, ülkenin bu kararlarının eğlence sektörüne önemli zararlar verebileceğini düşünüyor ve Çin gençliğinin sosyal gelişimini etkileyebileceğinin altını çiziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7638 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, çizgi film ve
2 etiket daha yasak Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim