Anlık Bildirim

Bitcoin’in (BTC) Hash oranı son iki yılın en düşük seviyesinde

Bitcoin madencilerine yönelik baskılar ve yasaklar giderek artıyor. Bu durum dünya genelindeki kazma hızının düşmesine neden oldu. Bitcoin Hash oranı son 2 yılın en düşük seviyesine indi.

Bitcoin hash oranı ne seviyede? Tam Boyutta Gör

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin'in hash oranı, 19 Temmuz 2019'dan bu yana kaydedilen en düşük seviye olan 58 EH/s'ye geriledi. BTC.com, Antpool ve Poolin dahil olmak üzere büyük madencilik havuzları, bir ay içinde hash gücünün yarısından fazlasını kaybetti. 

Kazma zorluğu azaltılacak

Lider kripto para biriminin madencilik zorluğundaki bir sonraki ayarlamanın Cuma günü gerçekleşmesi bekleniyor. Öngörülere göre bu ayarlama ile birlikte Bitcoin ağının madencilik zorluğu %25 oranında azalacak. 

Çin'de milyonlarca ASIC madencisi, birkaç eyalette, elektrik şirketlerine madencilik çiftliklerinin elektriğini kesmeleri emredildikten sonra sonra çevrimdışı oldu. Ek olarak Çinli madencilerin tahmini %90'ının ay sonuna kadar makinelerinin fişini çekmesi bekleniyor.

Kripto para madencilik firması Foundry'nin Başkan Yardımcısı Kevin Zhang ise, Çin'in madencilik yasağı "çılgınlık" olarak nitelendirdi. Çinli madencilerin çevrimdışı olması nedeniyle Bitcoin baskı altında kalırken, Bitcoin'in hash rate konsantrasyonunu önemli ölçüde azaltıyor. Bu durum en büyük kripto para olan Bitcoin’in merkeziyetsizlik oranını ciddi ölçüde azaltıyor.

Şu anda çalışmayan ASIC'ler ise Kuzey Amerika, Kazakistan, Rusya ve diğer ülkelere taşınıyor. Bu nedenle Bitcoin'in hash oranının bu devasa düşüşten kurtulması muhtemelen biraz zaman alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8385 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), mining ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim