Anlık Bildirim

Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş

Bitcoin ağı yaklaşık %28 oranla şimdiye kadarki en büyük zorluk düşüşünü yaşıyor. Madencilik zorluğu, beklenenden çok daha büyük düşüş yaşadı.

Bitcoin madencilik zorluğunda düşüş Tam Boyutta Gör

Lider kripto para Bitcoin’in ağı, hash oranındaki büyük düşüşe uyum sağladığı için ağın madencilik zorluğu %27,9 oranında düştü. Bu, ağın 2009'da hayata geçmesinden bu yana madencilik zorluğunda kaydedilen en büyük düşüş anlamına geliyor.

Bitcoin ağı, madencilik zorluk seviyesini her 2.016 blokta bir, yani kabaca iki haftada bir günceller. Bu, dalgalanan hash oranlarına rağmen blokların her on dakikada bir üretilmesini sağlamak için tasarlanmış bir sistemdir.

13 Haziran öncesi ayarlamadan bu yana, Bitcoin'in hash oranının yedi günlük hareketli ortalaması %35’lik düşüşle 136.47 EH/s'den 85 EH/s'ye geriledi.

Bitcoin'in madencilik zorluğunda dev düşüş Tam Boyutta Gör

Bu düşüşün temel nedenlerinden biri de, Çin'in Bitcoin madenciliğine yönelik uyguladığı baskı. Cumartesi günkü rekor düşüş, bir hafta önce tahmin edilenden çok daha yüksek bir yüzdede gerçekleşti.

Şu anki hash gücü, yüksek zorluk seviyesine ayak uyduramadığı için daha yavaş bir blok üretim oranına yol açtı. Son iki hafta boyunca, blokların hesaplama süresinde gecikme kaydedildi. Öyle ki Bitcoin ağında 10 dakikada bulunan bloklar, gecikmeyle birlikte ortalama 13,9 dakikada çıkarılmaya başlandı. Bu normalden çok daha yüksek bir süre. (1 Temmuz tarihinde bir blok oluşturmak 129 dakika sürdü.) 

Bu 2011'den bu yana Bitcoin ağında kaydedilen en uzun blok bulma süresi oldu, ancak burada blok sürelerindeki doğal varyans da dahil olmak üzere birden fazla faktörün devreye girdiğini belirtmekte fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17538 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), mining ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim