Anlık Bildirim

Bitcoin madencilik maliyeti son 10 ayın en düşük seviyelerine geriledi

ABD'nin en büyük bankalarından JPMorgan, popüler kripto para birimi Bitcoin hakkında yeni bilgiler paylaştı. Üretim maliyetleri son 10 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Bitcoin madencilik maliyeti son 10 ayın en düşük seviyelerinde! Tam Boyutta Gör

Bitcoin ve kripto paralar aylar içerisinde büyük bir değer kaybetmiş olsa da madencilerin daha verimli teçhizatlara olan yatırımları sürüyor. Bilindiği üzere Bitcoin evreninin temelini oluşturan madenciler, para birimini üretmek için büyük miktarda enerji harcıyor. ABD’nin en büyük bankalarından JPMorgan, Nisan ve Kasım 2021'de zirveye ulaşan Bitcoin üretim maliyetleri hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Son 10 ayın en düşük seviyelerinde

Çarşamba günü yapılan açıklamada JPMorgan, Haziran başında 24.000 doları bulan üretim maliyetlerinin Temmuz ayı itibari ile son 10 ayın en düşük seviyelerine 13.000 dolara kadar düştüğünü söyledi.

Bitcoin madencilik maliyeti son 10 ayın en düşük seviyelerinde! Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte Cambridge Üniversitesi tarafından paylaşılan yeni bir rapor, yaşanan bu düşüşün madencilerin ağdan ayrılması veya daha verimli ekipmanlara geçiş yapması sebebiyle oluşan elektrik tüketimindeki değişimler ile bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Günümüzde Bitcoin ağının günlük tahmini güç talebinin 9,59 Gigawatt seviyelerinde olduğunu bildiriliyor. Bununla birlikte düşük Bitcoin üretim maliyetlerinin karlılığı artırarak madenci satış baskısını potansiyel olarak azaltacağını söyleyen Bloomberg, ayrıca bu etkinin ayı piyasasında madencilerin Bitcoin satmaya istekli olduğu tavan fiyatını da düşürebileceğini ve dolayısıyla Bitcoin fiyatının olumsuz yönde etkilenebileceğini bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim