Anlık Bildirim

El Salvador hükümeti Bitcoin kârıyla okul açıyor

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, dipten satın aldığı Bitcoin kârıyla 20 yeni okul inşa edileceğini duyurdu. Ayrıca bir hayvan hastanesi de plan dahilinde.

Bitcoin okulları Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasında her yatırımcının hayali bir an evvel yatırımının karşılığını alarak emekli olmaktır. Bununla birlikte topluma faydalı olacak bir projeye yönelmek çok nadir gördüğümüz bir hareket. El Salvador ise kripto paraları ilk kez geniş çaplı olarak halkın hizmetine sunuyor. 

Bitcoin okulları

Bitcoin’i resmi ödeme yöntemi olarak kabul ederek bir ilke imza atan El Salvador bugüne kadar büyük hamleler yaptı. Jeotermal tesislerde Bitcoin madenciliği yapılmasını sağlayan ülke ayrıca her vatandaşa 30$ BTC yüklemesi yapmıştı. 

Bitcoin kullanımını ülkede yaygınlaştırmak isteyen Başkan Bukele ısrarlı bir şekilde düzenlemeler yaparken bir yandan da yatırımcının kaçtığı bir dönemde dipten Bitcoin satın alarak ülkesini büyük kâra geçirdi. 

Toplam 1120 BTC sahibi olan Hazine neredeyse yüzde 50 civarında kâr elde etti. Bukele de elde edilen bu fonları ülkesine harcamaya karar verdi. Geçtiğimiz haftalarda 4 milyon dolarlık bir veteriner hastanesi projesi açıklayan Bukele şimdi de 20 okul yaptıracağını duyurdu. 

Normalde Latin Amerika Merkez Bankası eğitimin geliştirilmesi için El Salvador’a 200 milyon dolar fon ayırmıştı. Hükümet toplamda 400 okul yaptırmayı planlıyor ve bunun 20 tanesi Bitcoin kârları ile fonlanacak. Aslında dünya tarihinde bir ilki konuşuyoruz. 

Vatandaşların ağırlıklı olarak nakit harcama yaptığı ve banka hesaplarından kaçındığı ülkede Bitcoin cüzdanları banka hesap sayısını geçmiş durumda. Ayrıca 30$ devlet katkısı şu anda 38$ seviyesine çıkmış durumda. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8614 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin okulları, Bitcoin (BTC) ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim