Anlık Bildirim

BYD, Macaristan sonrası yeni bir fabrika için kolları sıvadı

Son yıllarda denizaşırı ülkelere yönelik büyük atılımlar gerçekleştiren BYD şimdi de Kuzey Amerika pazarındaki iddiasını artırmak için Meksika'da fabrika kurmayı planlıyor.

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, kısa süre önce Avrupa'daki ilk otomobil fabrikası için lokasyon olarak Macaristan'ı seçtiğini açıklamıştı. Yerel kaynaklar şirketin şimdi de Kuzey Amerika pazarına yönelik bir fabrika arayışında olduğunu belirtiyor.

Belirtilene göre BYD, Kuzey Amerika pazarı için tedarik zinciri verimliliğini artırmak ve maliyetleri düşürmek için Meksika'da elektrikli araç fabrikası kurmayı planlıyor. BYD Meksika Başkanı Zhou Zou da bu konuyla ilgili 14 Şubat'ta yaptığı röportajda denizaşırı üretimin stratejik önemine vurgu yaparak Meksika'yı önemli potansiyele sahip kritik bir pazar olarak nitelendirdi.

BYD, Macaristan sonrası yeni bir fabrika için kolları sıvadı Tam Boyutta Gör
BYD'nin bu atılımı elbette tesadüf değil. ABD, Meksika ve Kanada arasında yapılan anlaşmaya göre, satılan elektrikli otomobilin devlet tarafından sağlanan avantajlardan yararlanabilmesi için parçalarının en az yüzde 75'inin bu üç ülkeden birinde üretiliyor olması gerekli. Ayrıca ABD'nin enflasyonu azaltma yasası da 7.500 dolarlık vergi indirimine hak kazanmak isteyen araçlarda kullanılan pillerin üretim yerlerine yönelik katı kriterler getiriyor.

Çinli üretici halihazırda Han, Tang, Atto 3, Dolphin ve Seal gibi elektrikli otomobillerinin Meksika'daki satışlarına başlamış durumda.

Son dönemde Meksika'da fabrika kurmakla ilgilenen teş otomotiv şirketi BYD değil. Meksika, Kia, BMW ve Stellantis gibi birçok otomobil üreticisinin ülkede elektrikli araç üretme planlarını duyurmasından sonra cazip bir lokasyon haline geldi. Ayrıca Tesla'nın da Nuevo León eyaletinde fabrika kurma planlarının bulunduğunu da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim