Anlık Bildirim

Godfire: Rise of Prometheus'u denedik

Godfire: Rise of Prometheus'u denedik
Real Boxing'in yaratıcısı Vivid Games tarafından mobil cihazlar için geliştirilen Godfire: Rise of Prometheus, Appstore'daki yerini aldı. Biz de Godfire: Rise of Prometheus'u sizler için denedik.

Godfire: Rise of Prometheus, Yunan Mitolojisi'nden esinlenilerek geliştirilen bir hack and slash oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Gücünü Unreal Engine grafik motorundan alan oyun, etkileyici bir görsel deneyim vaat ediyor.

Üçüncü şahıs kamera açısında gördüğümüz Prometheus adlı bir karakteri kontrol ettiğimiz oyunda iki farklı oyun modu bulunuyor. Bu modlar Story ve Survival olarak adlandırılıyor. Üç farklı zorluk seviyesi olan Story modunda düşmanlara, bölüm sonu canavarlarına karşı mücadele vererek ilerliyoruz. Hikayenin detaylarınıda, bu modda karşımıza çıkan sinematikler sayesinde öğreniyoruz.

Survival olarak adlandırılan hayatta kalma modunda ise, şu an için tek bir arenada dalgalar halinde gelen düşmanlara karşı durarak hayatta kalmaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken de kazandığımız oyun içi paralar sayesinde karakterimiz üzerinde özelleştirme ve güçlendirme yapabiliyoruz. Güçlendirme ekranında karakterimizin sağlık, saldırı, savunma ve öfke olarak adlandırılan yeteneklerini yükseltebiliyor. Özelleştirme ekranında ise kılıç, miğfer ve zırh gibi ekipmanları satın alarak özelleştirmeler uygulayabiliyoruz. Pek çok oyuncu için tatmin edici nitelikte olan bu iki ekran, karakterini en ince ayrıntısına kadar düzenlemekten hoşlanan oyuncuları tatmin etmeyecektir.

Godfire: Rise of Prometheus bir mobil oyun olmasına rağmen, PC ve konsollar için geliştirilen oyunlara kafa tutacak bir görsellikle bizleri karşılıyor. Ana ve yan karakter tasarımları oldukça başarılı olsa da, mekan tasarımları kimi zaman bekleneni veremiyor. Ancak, bu durum görselliği pek de olumsuz yönde etkilemiyor. Yan karakterlerin çeşitlilik konusundaki yetersizlikleri ise, oyunun eksiklikleri arasında yer alıyor.

Üst düzey grafikler görmenin bir bedeli olan dar ve dallanmayan bölüm tasarımları bu oyunda da bizleri bekliyor. Koridor mantığı üzerine kurulu olan bölüm tasarımları ilerleyişi oldukça kolay ve sıkıcı bir hale getiriyor. Ancak, bölüm sonlarındaki devasa yaratıklar oyunu renklendirmeye yetiyor. Yer yer bulmacalarla karşılaşsak da, pek de zorlayıcı olmayan bu bulmacalar vaktimizi boşa harcamaktan başka bir şey yapmıyor. 

Sanal butonlar yardımıyla sağlanan kontroller gerek mücadele gerekse bir yerden diğerine ilerlediğimiz anlarda herhangi bir zorluk çıkarmıyor. İlerlediğimiz anlar için sana d-pad'in yanı sıra, tıklama yöntemini de tercih edebiliyor olsak da, sanal d-pad kontrolleri daha işlevsel bir kontrol imkanı sağlıyor. Godfire: Rise of Prometheus'un mücadele anların da ise, yine sanal butonlar yardımıyla saldırı ve savunma yapabiliyor; d-pad sayesinde de sağa sola atlayarak saldırılardan kaçabiliyoruz. Mücadele anları, zamanında istenilen yere dokunma(Quick Time Event) olaylarıyla zenginleştirilmiş olsa da sınırlı sayıda saldırı çeşidi ve vuruş hissiyatındaki zayıflık oyunun eksik yönleri arasında yer alıyor. Godfire: Rise of Prometheus'un ses efektleri ve müzikleri bizi tatmin etse de seslendirmeler kimi zaman donuk kalarak, bekleneni veremiyor

Godfire: Rise of Prometheus, çok derin bir hikayesi olmamasına karşın başarılı sunumlarıyla durumu kurtaran; kaliteli grafikleriyle göz dolduran bir mobil oyun. Saldırı çeşitliliği ve vuruş hissiyatı gibi konularda bazı eksiklikleri olsa da God of War ve Prince of Persia serilerinden esintiler taşıyan Godfire: Rise of Prometheus'u hack and slash meraklısı mobil oyunculara öneriyoruz. Bu arada oyunda 40'dan fazla Game Center başarısı ve buluta kayıt desteğinin de olduğunu belirtelim. Yıl içerisinde Android için de yayımlanması planlanan Godfire: Rise of Prometheus'un iOS sürümüne aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim