Anlık Bildirim

Ravesword: Shadowlands ile Tyreas Krallığı'nın gizemlerini çözme vakti geldi

Crescent Moon, ilkini 2009 yılında yayınladığı Ravensword adlı RPG serisinin ikinci oyunu Ravesword: Shadowlands'i nihayet mobil oyuncuların beğenisine sundu.

Kaliteli grafikleri ve açık dünya oynanışıyla dikkatleri üzerine çeken yapımda insanoğlunun Karanlık Elf'lere karşı vermiş olduğu mücadeleden sağ çıkmayı başaran bir savaşçıyı kontrol ediyoruz. Aven kentinde gözlerimizi açarak başladığımız yapımda karakterin yüzünün, saçının, sakalının renklerini şekillerini belirledikten sonra Tyreas Krallığı'nın sırlarla dolu hikayesini çözmek için yola koyuluyoruz. 

Görsel anlamda oldukça başarılı olan yapım, bu kaliteli görsellere açık dünya oynanışını da ekleyerek mobil cihazların gücünü sonuna kadar kullanma konusunda oldukça iddialı. Yapımda mekanlar uzaktan oldukça göze hoş görünse de, detaya inildiğinde kaplamaların yetersiz kaldığı rahatlıkla görülebiliyor. Ana karakterimizin oldukça başarılı bir şekilde tasvir edildiği yapımda diğer karakterlerde aynı başarının yakalanamadığı gözlerden kaçmıyor. Genel anlamda şu an mobil platformun en başarılı görsellerine sahip olan oyunun uzaktan bakıldığında oyuncuyu etkileyen görsel büyüsünün, detaya inildiğinde karşılaşılan bozulmalar, tepkisiz nesneler, kamera hataları ve tüm bunlara ek olarak yapay zekanın yetersizliğiyle her an bozulabileceğini hatırlatalım.

Yapımın animasyonlarına baktığımızda kılıç darbesi veya bir okla ölen düşmanın bir kağıt gibi katlanmasını göz ardı edecek olursak, oyunun animasyonlar konusunda yeterli performansı sergilediğini de söyleyebiliriz. Sanal butonlarla sağlanan bir kontrol yapısı olan oyun, mükemmel bir sistem ortaya koyamasa da, alışıldığında oyuncuyu aşırı derecede zorlamayan bir yapıya sahip. Müzikleri ve ses efektleriyle başarılı bir grafik çizen yapımda az da olsa karakter seslendirmelerine de yer veriliyor. Ancak, bu seslendirmelerin ruhsuz olmaktan öteye gidemediğini de belirtelim.

Hayata yeniden gözlerimizi açtığımız andan itibaren kullanabileceğimiz, yeteneklerin ve ekipmanları kontrol altında tutabileceğimiz basit bir menüye sahip olan yapımda, karakterle ilgili tüm ayarlamaları buradan yapabiliyoruz. Oldukça kullanışlı olan bu menüye oyun içerisindeyken kolayca erişilebildiğini de belirtelim. Ancak, menüde yer alan güç arttırmaları ve yeteneklerin sayısı için keşke biraz daha fazla olsaydı demeden geçemediğimizi de söyleyelim. 

Genel olarak beğendiğimiz fakat bir takım eksikleri olan ancak, bu eksiklere rağmen mobil platformun iddialı RPG oyunları arasında yer alan Ravensword: Shadowlands'ın 12.99 TL'lik fiyat etiketinin biraz aşağı çekilmesi durumunda, yapımın bu iddiasını daha da arttıracağını da söyleyebiliriz. Herhangi bir çoklu oyuncu modu bulunmayan yapımın Game Center başarılılar desteği ve iCloud desteğini bünyesinde barındırdığını da belirtelim. RPG türündeki yapımlardan vazgeçemeyen mobil oyuncuların denemesi gereken yapımlar arasında yer alan Ravensword: Shadowlands'a Appstore üzerinden buradan ulaşabilirsiniz.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim