Anlık Bildirim

Wings on Fire'ı denedik

Wings on Fire'ı denedik
Caner Kara tarafından mobil cihazlar için geliştirilen Wings on Fire adlı oyun, kısa bir süre önce Appstore ve Google Play'deki yerini aldı. Biz de Traffic Racer'ın geliştiricisi Soner Kara'nın yayımını üstlendiği bu oyunu sizler için denedik.

Koşu türüne mensup olan Wings on Fire'da bir uçağı kontrol ederek en uzun mesafeyi uçmaya ve en yüksek puanı elde etmeye çalışıyoruz. Bu amaç oldukça basit gibi görünse de ilerledikçe artan engel sayısı ve shooter dinamiklerini oyuna dahil eden düşmanlar işimizi fazlasıyla zorlaştırıyor.

Gücünü Unity grafik motorundan alan Wings on Fire, bizlere üç boyutlu bir oyun dünyasının kapılarını açıyor. Uçakların başarılı bir şekilde modellendiği oyunda efektler ve çevre detayları beklentilerimizin altında bir görsel deneyim sunuyor.

Wings on Fire'ın hareketli tınılara sahip parçalardan oluşan müzik listesi kulağa oldukça hoş geliyor. Ses efektleri müzikler kadar başarılı olmasa da anı kurtarmayı başarıyor. Dört temel yöne hareket ederek ilerlediğimiz oyunun kontrolleri jiroskop ve sanal butonlar yardımıyla sağlanıyor. Özelleştirilebilir yapıdaki kontroller başarılı ve çoğu oynanış tarzına hitap ediyor. Ayrıca, oyunun iOS sürümünde iOS 7 ile birlikte gelen fiziksel kontrolcü desteği de bulunuyor. Wings on Fire'ın sanal kontrolleri başarılı olsa da, kameranın yanlış açıda konumlandırılması derinlik algısını olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum oynanabilirliği baltalayan bir etken olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda yükseltilebilir yapıda 5 farklı uçak yer ediniyor. Görsellikleri ve güçleriyle farklılaşan bu uçaklar can, zırh, yakıt, manevra ve hasar olmak üzere 5 kategori yükseltilebiliyor. Diğer koşu oyunlarından da alışık olduğumuz oyun içerisindeki başarımızı arttırmamızı sağlayan yetenek yükseltmeleri de Wings on Fire'da varlığını sürdürüyor.
Yeni uçaklara sahip olmak ve yükseltmelerden faydalanmak için ise; uzun mesafeleri geride bırakmak, altınları toplamak ve görevleri yerine getirmek gerekiyor. Başarılı olmak için tüm bunları yerine getirecek vakti olmayan oyuncular için de oyun içerisinde ufak bir market bulunuyor. Ancak, çoğu oyuncu sadece reklamları kaldırmak için bu markete uğrayacaktır.
Wings on Fire'da herhangi bir çok oyunculu mod yer almıyor. Oyunun bu konudaki eksiğini Facebook entegrasyonu kapatıyor. Bu entegrasyon sayesinde, oyuncular liderlik tablosunda üst sıralara tırmanabilmek için oyun içerisinde elde ettiği başarılardan faydalanıyor.

Shooter dinamikleri sayesinde basit bir koşu oyunu olmaktan kurtulan Wings on Fire, eğlence dolu vakitler sunuyor. Her ne kadar eğlenceli olsa da oyunun güncellemelerle geliştirilmesi gerekiyor. Geliştirilmesi gereken noktalar arasında kamera açısı, efektler, çevre detayları ve şu an için yeterli olan market içeriği yer alıyor. 

Wings on Fire'ın Android ve iOS sürümlerine aşağıdaki market bağlantıları üzerinden erişebilirsiniz. Bu arada Windows Phone için de yayımlanacak olan oyunun Türkçe dil desteği olduğunu da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1976 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS ve
2 etiket daha Android soner kara
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim