Anlık Bildirim

Galaxy S9'un işlemcisi nöral tabanlı yardımcı bir işlemciyle gelebilir

2018 yılının merakla beklenen amiral gemisi cihazlarından olan Galaxy S9, üstün yapay zeka teknolojilerini bünyesinde barındırabilir. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.
Huawei'nin Kirin 970 çipi ve Apple'ın A11 Bionic çipinde yer verilen AI (yapay zeka) teknolojisi Samsung'un da dikkatini çekmişe benziyor. Galaxy S9'da kullanılması beklenen Exynos 9810 işlemcisinde derin öğrenme AI algoritmalarının bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Samsung, Exynos 9810'un AI teknolojisi tarafından desteklenmesi adına, yapay zeka teknolojileri geliştiren DeePhi firmasıyla ortak hareket edecek gibi gözüküyor. Hatta Samsung'un DeePhi'ye Exynos 9810 olarak adlandırılan bir sonraki Exynos çipi için yüklü miktarda yatırım yaptığı söyleniyor.

AI ile Beraber Akıllı Telefonlar Daha da Akıllanıyor

Firmaların gittikçe kızışan akıllı telefon rekabeti AI ile birlikte farklı bir boyut kazanmaya başladı. Kirin 970 yonga setiyle öne çıkan yapay zeka destekli dahili çipler, Apple'ın yeni iPhone modellerini tanıtmasıyla beraber oldukça popüler hale gelmeye başladı.
Mate 10'da kullanılan Kirin 970 çipiyle beraber, telefonun birçok noktasına entegre edilen yapay zeka sistemi, kullanıcısını sürekli takip ediyor. Örneğin sistem bir şeyler okuduğunuzu algıladığında ekran parlaklığını azaltıyor. Bu senaryoları arttırmak mümkün. Kamera kısmına da müdahil olabilen bu teknolojiyle birlikte Bokeh efektleri daha akıllı bir şekilde uygulanabiliyor. Yapay zeka fotoğrafları analiz ettikçe daha fazla ayar da seçeneklere ekleniyor.
Yeni iPhone modellerinde kullanılan A11 Bionic çip ise özellikle Face ID gibi görsel hesaplamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. A11 Bionic, tüm bunlara ek olarak saniyede 600 milyar işlem gerçekleştirerek yapay öğrenme görevlerini hızla yerine getirebiliyor. A11 Bionic'te kullanılan yapay zeka algoritmaları Apple'ın sanal asistanı Siri'yi de daha sezgisel ve akıllı hale getiriyor.  
Samsung'un yeni Exynos çipinde dahili bir AI çipine yer vermesiyle birlikte Face ID tarzı bir yüz tanıma sistemi kullanacağına dair söylentiler de bulunmakta. 
Telefon üreticileri arasındaki rekabet kızışadursun şu bir gerçek ki 2018 yılında akıllı telefonlara yapay zeka teknolojisi damgasını vuracak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3599 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim