Anlık Bildirim

LG G6 beklenenden daha pahalı olabilir

Geçen yıl G5 amiral gemisinden beklediğini bulamayan LG, bu yıl G6 ile iddialı olmak istiyor. Firma yeni cihazını önemli özelliklerle donattı. Elbette maliyet artışı da kaçınılmaz oldu.

LG’nin yeni amiral gemi modelinde geçen yıl kullandığı modüler sistemden vazgeçerek yüzde 20 oranında maliyetleri aşağı çekeceği ifade ediliyordu. Bununla birlikte yeni özellikler buna imkan vermeyebilir.

Maliyet yükseliyor

Her geçen yıl üreticiler amiral gemi modelleri için yenilik üretmek zorunda çünkü pazar sürekli gelişiyor ve tüketiciler yeniliklere ilgi gösteriyor. Yapılan her yenilik ise firmaya maliyet olarak yansıyor. Bunun herhangi bir istisnası da mümkün olmuyor.

LG G6 için de durum böyle. Bilindiği kadarıyla LG G6 modelinde metal çerçeve ve cam kaplama tasarımı kullanılacak. Ayrıca IP68 sertifikası nedeniyle batarya tamamen entegre durumda. Yine 5.7 inçlik 1440x2880 piksel çözünürlüğünde LCD ekran, 32-bit ses dönüştürücü maliyeti arttıran etkenler arasında.

Snapdragon 821 yonga seti, 4GB LPDDR4 RAM geçen yıl da kullanıldığı için maliyeti arttırmayacak. Bununla birlikte yukarıda sayılanlar hesaba katıldığında cihazın Güney Kore’de 770$ bir fiyat etiketine sahip olacağı tahmin ediliyor. LG G5 ise geçen yıl 720$’dan piyasaya çıkmıştı.

Görüldüğü kadarıyla LG G6 beklenenden de yüksek bir fiyat etiketiyle piyasada olacak. Üstelik LG’nin kar marjında kendisini zorlayarak bu rakama indiği belirtiliyor. Ülkemizde LG G5 modeli 2799TL üzerinden satışa sunulmuştu. İddialar doğruysa artık 3000TL bandına merhaba diyebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3705 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg g5 ve
2 etiket daha lg g6 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim