Anlık Bildirim

Qualcomm ve Apple arasındaki savaş sona eriyor

Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf, Apple ile aralarındaki savaşın yakında sona ereceğini belirtti. Deneyimli yönetici iki şirketin yasal anlaşmazlıklarını çözme konusunda aşama kaydettiğini söyledi.
Apple ve Qualcomm bugüne kadar birbirlerine defalarca dava açtı. Yasal anlaşmazlıklar iki dev şirket arasındaki ticari ilişkileri de olumsuz etkilemiş durumda. Apple'ın 2018 iPhone modellerinde sadece Intel'in modem yongalarını kullanması ise bunun en önemli göstergelerinden biri.
Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf, Apple ile aralarındaki anlaşmazlıkların çok kısa süre içerisinde çözüme kavuşacağını söyledi. CNBC'den Jim Cramer'a konuşan deneyimli yönetici iki şirketin görüşmeler yaptığını belirtti. Mollenkopf bu durumu bir spor müsabakasına benzeterek Apple ile aramızdaki savaşın "dördünü çeyreğindeyiz ilk çeyreğinde değil" dedi.

Barış çok yakın

İki teknoloji devi bu yılın bitiminden önce öpüşüp barışsalar bile Qualcomm'un modem yongalarının 2019 iPhone modellerinde kullanılması için çok geç olabilir. Ancak Qualcomm, Apple'ın yeni nesil kablosuz ağ bağlantısını destekleyecek ilk telefonu olacağı söylenen 2020 model iPhone'lar için 5G modem tedarik edebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim