Anlık Bildirim

Samsung’un en iyi kamera sensörü gelecek yıl karşımızda

Yavaş çekim video kaydının popüler olduğu bir dönemde Samsung en iyisiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sensör 960 kare/saniye hızında kayıt yapabilecek.

Akıllı telefon dünyasında son dönemde ivme kazanan bileşenlerden birisi kamera. Artık çift kamera kombinasyonu yaygın hale gelirken optik yakınlaştırma özelliği de hız kazandı. İlgi gören özelliklerden bir diğeri yavaş çekim.

Çok iddialı

Kullanıcıların belirli bir anı daha yavaş göstermesini sağlayan yavaş çekim özelliği ilk günden bu yana çok gelişti. Artık saniyede 1000 kare çekim ile çok etkileyici yavaş çekim videolar kayıt edilebiliyor. Samsung da gelecek yıl bu trende katılacak.

Saniyede 1000 kare yavaş çekim hali hazırda Xperia XZ1 ve Premium modellerinde karşımıza çıkmıştı. Sony’nin yeni sensörü üç katmanlı olarak tasarlanmış ve atanmış bir bellek modülü ile tüm yoğun işlemeler sensör içerisinde yapılıyor. Böylece işlemciye yük binmiyor. Sensör 720p çözünürlükte yavaş çekimi 960 kare/saniye hızında yapabiliyor.

Samsung’un geliştirdiği yeni sensörü ise yine 960 kare/saniye hızında yavaş çekim video kaydı yapabilecek. Yalnız Samsung patent sıkıntılarından kaçınmak için iki katman kullanmış ve ekstra bir DRAM yerleştirmiş. Böylece yine işlemler sensör içerisinde yapılıyor.

Samsung’un yeni kamera sensörünü Kasım ayında hacimli üretime sokacağı ifade ediliyor. Daha önce de hatırlanacağı üzere Galaxy S9 tanıtımının Ocak ayına çekildiği ve böylece Note serisi ile arasına biraz daha zaman bırakıldığı ifade edilmişti. Bu bakımdan iki bilgi de birbirini doğrular nitelikte. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim