Anlık Bildirim

Huawei'den 3nm işlemci geliyor: Kirin 9010

Çinli teknoloji devi Huawei, 3nm fabrikasyon süreci ile üreteceği Kirin 9010 yonga setini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İşlemci Huawei Mate 50'nin temelini oluşturabilir.

Huawei'den 3nm işlemci geliyor: Kirin 9010 Tam Boyutta Gör

Daha sert ABD yaptırımlarına ve Honor alt markasının satışına rağmen Çinli Huawei şirketi yeni ürünler üzerinde çalışmaya hız kesmeden devam ediyor. Bunların arasında, birkaç ay önce piyasaya sürülen Kirin 9000 işlemcisinin yerini alacak olan bir sonraki amiral gemisi yonga seti de var.

Huawei'nin mobil cihazlar için birinci sınıf yeni işlemcisi Kirin 9010 adıyla piyasaya çıkacak ve yonga seti 3nm fabrikasyon süreci ile üretilecek. Her şey planlandığı gibi giderse, Huawei'nin yeni 3nm yonga seti bu yıl piyasaya çıkabilir. 2021'in dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni amiral gemisi serisi Huawei Mate 50'nin temelini oluşturmasına ise kesin gözüyle bakıldığını belirtelim. Tüm bunlara ek olarak Kirin 9010'un teknik özellikleri ise hala sır gibi saklanıyor.

Huawei'den 3nm işlemci geliyor: Kirin 9010 Tam Boyutta Gör

Diğer şirketler de çalışmalarını sürdürüyor

Mevcut Kirin 9000'in 5nm standartlarına göre geliştirilen Android cihazlar için ilk mobil çip olduğunu hatırlamakta fayda var. Ardından Samsung Exynos 1080 ve Qualcomm Snapdragon 888 piyasaya çıkmıştı. Huawei 3 nanometre çip üreten ilk şirket olacak ve ardından Qualcomm da dahil olmak üzere diğer üreticilerin gelmesi bekleniyor.

Samsung ise 4nm sürecini atlamaya ve 5nm fabrikasyon sürecinden 3nm sürecine geçmeye karar vermiş durumda. Apple da TSMC'nin 3 nanometre işlem teknolojisine dayalı olarak kendi mobil işlemcisini geliştiriyor. Bu işlemcinin de 2022'den önce piyasa çıkması zor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13742 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim