Anlık Bildirim

Intel 5G uyumlu modemlere ilk adımı attı

Önümüzdeki yıl geniş çaplı testlerin başlaması beklenen 5G teknolojilerine yatırımlar devam ediyor. Qualcomm’dan sonra Intel de 5G uyumlu yeni modem serisini tanıttı.

Uzun yıllardır iletişim modemleri geliştiriyor olsa da Intel, özellikle iPhone 7 serisinde yer almaya başladıktan sonra teknoloji gündeminde kendisine yer buldu. Firma ay içerisinde ardı ardına iki önemli modem duyurusu yaparak dikkatleri üzerine çekti.

 XMM 8000 serisi modemler

Yeni duyurulan XMM 8000 serisi modemler 5G teknolojilerine geçişin simgesi olacak. Akıllı telefonlardan bilgisayarlara hatta otomobillere kadar geniş bir sektörde Intel söz sahibi olmayı amaçlıyor.

Serinin ilk üyesi Intel XMM 8060 olacak. Bağımsız ve bağımsız olmayan(destekli) 5G ile uyumlu modem ayrıca 2G, 3G ve 4G ağlarına da destek sunacak. Modemin piyasaya çıkması en erken 2019 ortalarını bulacak. 5G ağlarının yaygın kullanıma sunulması ise 2020 başlarında olacak.

Her ne kadar çok gelişmiş olsa da iç mekan dendiği zaman 5G teknolojileri yetersiz kalıyor. Intel bu yüzden Wi-Fi 802.11ax standardı veya Gigabit WiFi olarak adlandırdığı teknolojisini de kullanıma sunacak. En erken 2018 ortalarında Gigabit WiFi teknolojisini cihazlarda görebileceğiz.

Intel elbette bu tarihe kadar boş durmayacak. 2018 iPhone modellerinde kullanılacağı düşünülen ve 1Gbps hızlara ulaşabilen MMX 7560 modeminin yanında 1.6Gbps hızlara ulaşabilen MMX 7660 modemi de 2019 başlarında piyasada olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim