Anlık Bildirim

Google Bard isim değiştiriyor: Peki ne olacak?

Google, yapay zekâ sohbet botu Bard'ın sürpriz bir şekilde isim değiştireceğini duyurdu. Artık birçok uygulama ve hizmet, Gemini çatısı altında karşımıza çıkacak.     
ChatGPT rakibi Google Bard isim değiştiriyor! Peki ne olacak? Tam Boyutta Gör
Hepimizin bildiği gibi Google, marka veya hizmetlerini sonlandırması veya yeniden adlandırmasıyla ünlü. Geçtiğimiz saatlerde ise sürpriz bir değişiklik kararı daha alındı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan yapay zeka sohbet botu Bard, yerini tanıdık bir isme bırakacak. Google'da Gemini dönemi başlıyor.

Google Bard artık Gemini olacak

Aktarıldığı kadarıyla Google, bugüne kadar "Bard" olarak tanıdığımız üretken yapay zekâsını artık "Gemini" olarak adlandıracak. Bu kararın biraz şaşırtıcı olduğunu belirtelim. Zira Google, genel olarak her hizmete özel isim veren bir marka olarak tanınıyor. Ancak Gemini, Google için pek de yabancı değil.

Google tarafından geçtiğimiz yıl tanıtılan Gemini, geniş yapay zekâ dil modeli olarak karşımıza çıkmıştı. Hatta Bard'ın ücreti sürümü Bard Advaned da Gemini Ultra ile destekleniyor. Aşağıdaki görüntülerde ise, Google Bard'ın resmen Gemini olarak adlandırılacağını görüyoruz. Ayrıca bu değişiklik yalnızca mobil cihazlarda değil uygulamanın web sürümünde de görülüyor.

ChatGPT rakibi Google Bard isim değiştiriyor! Peki ne olacak? Tam Boyutta Gör
İsim değişikliğinin şu anda gerçekleşmediğini ve biraz zaman alacağını belirtelim. Niketim Google, bunun arkasındaki nedeni de açıklamadı. Ancak kafa karışıklığını önlemek amacıyla AI ürünlerini tek çatı altında toplamayı planlıyor olabilir. Ayrıca Bard'ın lansman sırasındaki sorunlar nedeniyle kötü bir izlenim bıraktığını da unutmamak gerek. 

Peki Gemini ne anlama geliyor?

Kaçıranlar için günümüzde astroloji alanında karşımıza çıkan Gemini kelimesi, Türkçe'de ikizler burcu, Latincede ise ikiz veya ikizler anlamına geliyor. Dolayısıyla tercih edilen bu isim, Google Brain ve Deepmind'ın Nisan 2023'te birleşmesi ile bağlantılı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim