Anlık Bildirim

Chia kripto para birimi SSD satışlarını patlattı

Chia Coin kazımlarının depolama belleği üzerinde yapılması ilgili ürünlere talebi patlattı. Sadece ADATA firması geçen ay yüzde 500 daha fazla stok çıkarmak zorunda kaldı.

Chia kripto para birimi SSD satışlarını patlattı Tam Boyutta Gör

Bugüne kadar kripto para madenciliğinin grafik ve işlemci birimi üzerinden yapıldığı düşünülüyordu ancak Chia Coin işleri değiştirdi. Depolama alanında ayrılan havuza göre ödül veren Chia Coin pazarı alt üst etmek üzere.

Chia Coin fırtınası

Chia Coin projesi geleneksel jetonların aksine depolama alanına bağlı olarak çalışıyor. Proof of Space adı verilen bu yöntemde depolama belleğinde ayırdığınız havuza bağlı olarak Chia kazanıyorsunuz. 4TB kapasite ve 2,560 TBW ömrü olan bir SSD üzerinde 1422 havuz oluşturulabiliyor ve havuz başına 35 cent ödül veriliyor. Zaman geçtikçe bu havuzların boyutu da artıyor. 

Daha önce HDD üzerinde yapılan kazım işlemleri performansı dolayısıyla SSD sürücülere kaymış durumda. SSD sürücülere büyük bir talep oluşmasına neden olan Chia birimi son kullanıcıları zor durumda bırakacak. 

ADATA verdiği bilgilerde SSD ürünlerine olan talebin geçen ay yüzde 500 arttığını belirtiyor. İlk etapta Asya ülkelerinde oluşmaya başlayan talep, Chia parasına olan ilgi arttıkça Avrupa ve ABD’ye doğru yayılıyor. ADATA talebi karşılayabilmek için 3 aylık kontrolcü yongası depolamış. 

Chia kripto para birimi SSD satışlarını patlattı

Chia birimi kısa süre sonra borsalarda listelenecek ve ulaşacağı fiyat talebi daha da arttırabilir. Yazım işlemlerinin diski çok yorması SSD’lerin ömrünü 4-6 ay arasına kadar çekebiliyor. Yani kazanca göre madenciler 6 ayda bir SSD değişimi yapmak zorunda kalacak. Bunun da anlamı belli. 

Zaten bir yonga krizinin içerisinde bulunan sektör için haberler pek iyi değil. Yakın dönemde diğer SSD üreticilerinin de benzer durumlar ile karşı karşıya kalacağını söylemek yanlış olmaz. Diğer taraftan işin bir de ortalama fiyat boyutu var. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21138 kez okundu.
44 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chia coin, ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim