Anlık Bildirim

Çin, füze denemeleri için çölde ABD uçak gemilerinin maketlerini inşa etti: İşte uydu görüntüleri

Çin ordusu, çölün ortasına ABD donanmasında yer alan uçak gemilerinin bire bir ölçekte maketlerini inşa etti. "Kara gemileri" olası bir çatışmaya hazırlanmak için füze hedefi olarak kullanılıyor.

Çin, çölde ABD uçak gemilerinin maketlerini yaptı Tam Boyutta Gör

Çin'in Sincan bölgesindeki Taklamakan Çölü'nde, ABD donanmasında yer alan uçak gemisi ve muhrip gemi modellerinin maketlerinin inşa edildiği ortaya çıktı. Bire bir ölçekte yapılan maketlerin, Çin tarafından tatbikatlar için hedef olarak kullanıldığı belirtiliyor. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) çölde genellikle balistik füzeleri test ettiği de notlar arasında.

Colorado merkezli uydu şirketi Maxar Technologies tarafından Pazar günü çekilen uydu görüntüleri bir uçak gemisi modelini ve en az iki Arleigh Burke sınıfı muhrip gemi modelini gösteriyor. Ayrıca hazırlanan bir maketin, hareketli hedefi simüle etmek için raylar üzerine yerleştirildiği görülüyor.

Çin, çölde ABD uçak gemilerinin maketlerini yaptı Tam Boyutta Gör

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: Haberim yok

ABD Donanma Enstitüsü bu "kara gemilerinin" eğitim hedefleri olduğunu ve gizli test alanının orta menzilli gemisavar balistik füzeleri, muhtemelen DF-21'i test etmek için kullanıldığını bildirdi. Çin'in Ağustos ayında nükleer başlık taşıyabilen hipersonik füze denemesi yaptığı ve kaydedilen ilerlemenin ABD'yi hayrete düşürdüğü basına yansımıştı.

Çin, çölde ABD uçak gemilerinin maketlerini yaptı Tam Boyutta Gör

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruya kısa bir yanıt veren Wenbin sadece "Bahsettiğiniz durumdan haberdar değilim" demekle yetindi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim