Anlık Bildirim

Çin'de elektrikli scooter'a gizlenmiş onlarca SSD yakalandı

Çin'de eşine zor rastlanır bir kaçakçılık olayı yaşandı. Hong Kong-Zhuhai-Makao sınırından durdurulan bir elektrikli scooter sürücüsünden onlarca SSD sürücüsü bulundu. 
Çin'de elektrikli scooter'a gizlenmiş onlarca SSD yakalandı Tam Boyutta Gör
Donanım pazarında yaşanan talep ve fiyat artışları, yasal olmayan tedarik yöntemlerini beraberinde getirmeye devam ediyor.Bu bağlamda Çin Gümrüğünde ilginç bir kaçakçılık vakası daha yaşandı. Çin Gümrük ofisi, elektrikli bir scooter'a gizlenmiş çok sayıda SSD'ye el koydu.

Çin'de elektrikli scooter'a gizlenmiş onlarca SSD yakalandı

Bildirilenlere göre "Qingmao" kontrol noktasında Çinli memurlar, elektrikli bir scooter'ın X-Ray görüntüsünde eşine zor rastlanır bir duruma şahit oldu. Şaşırtıcı şekilde bir kaçakçının Yadea KS marka elektrikli scooter'ın direksiyon çubuğuna çok sayıda Kingston SSD gizlediği ortaya çıktı.

Çin'de elektrikli scooter'a gizlenmiş onlarca SSD yakalandı Tam Boyutta Gör
Paylaşılan görüntülere göre bu kişi, NVMe SSD'leri scooter'ın ön tarafında yer alan boş alana saklayarak aletin ince ve dikdörtgen tasarımından faydalanmaya çalışmış. Yetkililer ise, elektrikli scooter'a 84 adet SSD sürücüsü gizlendiğini söylüyor. Kaçak malların değerinin ne olduğu veya bu kişinin ne kadar para cezasına çarptırılacağı ise henüz açıklanmadı. 

Çin'de çip kaçakçılığı artıyor

Geçtiğimiz birkaç yılda, donanım fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle kaçakçılık olaylarının artmaya başladığını gördük. Nitekim kısa süre önce Çin gümrüğü, 3 milyon dolar değerinde XFX Radeon RX grafik kartına el koymuştu. 2022 Mart ayında da vucuduna 250’den fazla Intel işlemci gizleyen bir kişi yakalandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim