Anlık Bildirim

Çin'de ilk kez bir insanda H10N3 kuş gribi vakası görüldü

Çin'de yaşanan son gelişme, yeni bir pandemi mi başlıyor endişesi yarattı. Gelen bilgilere göre ilk kez bir insana H10N3 kuş gribi tanısı kondu.

Çin'de ilk kez bir insanda H10N3 kuş gribi vakası görüldü Tam Boyutta Gör

Koronavirüs pandemisiyle geçen 1.5 yıllık sürecin ardından, yine Çin'den olağandışı bir enfeksiyon vakası hakkında bilgiler geldi. Gelen haberlere göre tarihte ilk kez bir insanda H10N3 kuş gribi suşuna rastlanıldı.

Virüsün kendisinin Jiangsu eyaletinde tespit edildiği bildiriliyor. Hastalığa yakalanan ise 41 yaşında bir erkek. Çin basını, hastalığın semptomlarının ilk kez 23 Nisan'da görülmeye başlandığını ve hastanın ise 28 Nisan'da hastaneye kaldırıldığını yazıyor.

Bir ay sonra, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, hastadan alınan örneklerin genom çapında dizilimini gerçekleştirdi. Sonuç olarak, adamın vücudunda gerçekten de kuş gribi virüsünün H10N3 türünün olduğu ortaya çıktı.

Çin'de ilk kez bir insanda H10N3 kuş gribi vakası görüldü Tam Boyutta Gör

Kuşlarla temastan kaçının uyarısı

Raporda, virüsün genomunun tam analizinin, virüsün kuş kökenli olduğunu ve insanları "etkili bir şekilde" enfekte etme yeteneğine sahip olmadığını gösterdiği belirtildi. Genellikle bu hastalık kuşlardan insanlara bulaşmıyor. Ancak her ihtimale karşı, hastalıktan ölen kuşlarla temastan kaçınılması tavsiye edildi.

Hastayla yakın temasta olan kişiler de tıbbi gözetim altına alındı ve içlerinden herhangi birinde anormallik görülmedi. Şu anda hastanın durumu stabil olarak değerlendiriliyor ve taburcu edilmesi bekleniyor.

Dünyada daha önce rapor edilmiş insandan insana H10N3 enfeksiyonu vakasının bulunmadığı ve bu virüsün kuşlar arasında düşük patojeniteli olarak kabul edildiği kaydedildi. Uzmanlara göre bu, "virüsün kuştan insana tesadüfen bulaşması" ve "geniş çapta yayılma riski son derece düşük." Uzmanlar, hastalıktan ölen kuşlarla temastan kaçınılmasının yanı sıra mümkünse canlı kuşlarla temastan kaçınılması, gıda hijyenine dikkat edilmesi ve koruyucu önlemler alınmasını tavsiye etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11106 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, coronavirus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim