Anlık Bildirim

Nvidia başkan yardımcısı Çin’e transfer oldu

Yapay zekâ odaklı grafik birimleri geliştiren Çinli Biren girişimi, Nvidia firmasında önemli rollerde bulunmuş başkan yardımcısı Yang Chaoyuan’ı bünyesine kattı.

Nvidia Tam Boyutta Gör

ABD ambargolarına rağmen Çin’in bağımsız yonga iştahı giderek artıyor. TSMC, Samsung, Intel gibi yonga devlerinden daha yüksek maaşlarla yönetici transfer ederek hızlı bir şekilde tecrübe birikimi sağlamaya çalışıyor.

Nvidia’dan büyük transfer

2019 yılında kurulan Çinli yapay zekâ yongaları tasarımcısı Biren Technology, Nvidia’nın Çin’deki Ar-Ge operasyonlarını yöneten başkan yardımcısı Yang Chaoyuan’ı bünyesine kattı.

Yapay zekâ için genel amaçlı grafik yongaları tasarlayan Biren Technology, geçen yıl 7nm sürecinde ilk yongasını geliştirmişti. 170 milyon dolarlık yatırım turunu tamamlayan Biren girişimi, 7nm sürecini ilerletebilmek için daha fazlasına ihtiyaç duyuyor.

Yang Chaoyuan ise Nvidia’nın ilk yurtdışı operasyonlarını hayata geçiren kişiydi. 35 yıllık geçmişinde Nvidia haricinde TSMC gibi önemli yonga devleri de yer alıyor. Chaoyuan yine başkan yardımcısı ve ayrıca CEO’ya danışman olarak görev yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim