Anlık Bildirim

Çin'deki kripto para madenciliği yasakları nedeniyle ekran kartı fiyatları hızla düşüyor

Çin'in kripto para madenciliği ile ilgili getirmeye başladığı yasaklar, uzun süredir el yakan ekran kartı fiyatlarında hızlı bir düşüşe neden oldu.

Çin kripto madenciliğini yasakladı, ekran kartı fiyatları düşüyor Tam Boyutta Gör

Çin'de kripto para birimi ve madenciliğe karşı sıkı mücadelenin sonuçları, oyunseverler için müjde haline gelmiş durumda. Son birkaç gün içinde, ekran kartları fiyatlarında ciddi bir düşüş kaydedildi. Durum en çok, en yeni nesil ekran kartları fiyatlarının 3 kat düştüğü Sichuan eyaletinde açıkça görülüyor.

Madenciler, yeni ekran kartlarında yaşanan kıtlığın ve yüksek fiyat artışının nedenlerinden biri olarak kabul ediliyorlar. İddiaya göre her dört ekran kartından biri madencilik çiftliklerine gönderiliyor. Aynı zamanda Çin, kripto para birimi üretiminin ana merkezlerinden biri durumundaydı.

Çin kripto madenciliğini yasakladı, ekran kartı fiyatları düşüyor Tam Boyutta Gör

Ülkede kripto para birimine karşı mücadele ivme kazanıyor ve daha iddialı hale geliyor. Madencilik çiftliklerinin çoğu zaten durduruldu ve kaynakların ve enerjinin yasadışı kullanımı araştırılıyor. Madencilik çiftliklerinin sahipleri ise sistemleri durdurmaya ve ekipmanlarını ABD'ye göndermeye başladılar.

Fiyat düşüşünün global çapta da hissedilmesi bekleniyor

Ülkedeki kripto para birimi yasaklarının sıradan kullanıcılar için faydalı olduğu söylenebilir. Yerel haber kaynaklarına göre, Sichuan eyaletinde ekran kartları fiyatları neredeyse 3 kat düştü. Bu bölge, madencilik için en kârlı yerlerden biriydi ve yakın zamana kadar birçok maden çiftliği burada faaliyet gösteriyordu. Diğer bölgelerde de fiyatlar düştü, ancak bu kadar dramatik değil.

Çin kripto madenciliğini yasakladı, ekran kartı fiyatları düşüyor Tam Boyutta Gör

Örneğin, Sichuan'daki Asus RTX 3060 ekran kartının ortalama perakende fiyatı, Mayıs ayında 2000 dolardan fazla olmasına rağmen şu anda yaklaşık 730 dolar. Nvidia Quadro P1000 gibi profesyonel ekran kartlarının bile fiyatı düştü (465 ila 376 dolar). Bu gelişme, başta dünyanın dört bir yanındaki oyuncular olmak üzere birçok PC kullanıcısı için için harika bir haber olarak adlandırılabilir.

Yaşanan bu durum sonrasında, ekran kartlarındaki fiyat düşüşünün global çapta da hissedilmesinin beklendiğini de belirtelim.

Kaynakça https://www.techspot.com/news/90138-gpu-prices-see-sharp-drop-china-after-sichuan.html https://www.scmp.com/tech/policy/article/3138130/bitcoin-crackdown-sends-graphics-cards-prices-plummeting-china-after Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16661 kez okundu.
33 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kripto para madenciliği, Donanım Bileşenleri ve
2 etiket daha Kripto Para Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim